kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
STERLIN
40,8734
BITCOIN
$64.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra Sanat fırtınasında Mine Zabcı imzası

Londra Sanat fırtınasında Mine Zabcı imzası
07.08.2012
0
A+
A-

mine_2

Outside The White Cube Galeri’nin ‘Olimpiyat 2012’ ile ilgili açtığı ve binlerce sanatçının başvurduğu uluslararası yarışmada, Türk ressam Mine Zabcı’nın eseri de sergilenmeye hak kazandı.

Sadece 180 eserin seçileceği yarışma 2 elemeden oluştu. İlk elemede sanatçıların isimleri gizli tutulurken, ikinci elemede eserler görülerek jüri tarafından karara bağlandı. Yarışma, resim, çizgi, heykel, fotoğraf, print ve  digital sanat dalları gibi çeşitli kategorilerde değerlendirildi.

Bugüne kadar birçok karma ve kişisel sergideki başarısıyla adını duyuran Türk sanatçı Mine Zabcı, ‘Beyond The Chance This War,’ isimli abstract çizgisiyle söz konusu değerlendirmede başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

mine_3Resim, contemporary heykel, çizgi, baskı ve fotoğraf çalışmaları olan abstract sanatçımız Mine Zabcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Böyle değerli bir jüride eserimin fark edilmesi beni çok mutlu etti. İngiltere,  ‘Olimpiyat 2012′ yi sanat ile ölümsüzleştirmek istiyor. Bu bağlamda uzun zamandır ülkenin her yerinde çeşitli sanatsal faaliyetler yürütülmektedir. Benim de bir eserimin bu tarihi olayda yer almasından, bir sanatçı olarak, büyük memnuniyet duymaktayım,’

Yarışmaya katılmaya hak kazanan eserleri değerlendiren, dünya sanat otoritelerinin yer aldığı juri şu isimlerden oluşuyor:

Eleştirmen ve dünya sanat otorilerinden biri olan,  250 yakın sanat kitabin yazarı Edward Lucie-Smith ,  yine dünyaca üne sahip sanat tarihçisi,  yazar, TV sanat programı yapımcısı ve pek çok galerinin yöneticisi Tim Marlow, Hoxton Galeri yöneticisi ve saatchi saatchi Galerinin ortaklarından Zavier Ellis, Charlie Smith, Peter Nobel, Jean Pigozzi, David Roberts and Thomas Rusche, eleştirmen Simon Tait ve pek çok ünlü sanatçı.

Söz konusu karma serginin 10 Ağustos ‘a kadar halka açık olduğu bildirilirken, sergiyi gezmek isteyenlerin daha detaylı bilgi için www.outsidethewhitecube.com internet sitesinin ziyaret edilebileceği kaydedildi.
mine_1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.