kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
STERLIN
41,0318
BITCOIN
$71.048
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Çocuk yardımı kesintisi kararı tartışma yarattı

Çocuk yardımı kesintisi kararı tartışma yarattı
01.11.2012
0
A+
A-

nickHükümet çocuk yardımında kesintiye gitme kararı aldı.  Bir milyon ailenin aldıkları çocuk yardımını kaybedecekleri ile ilgili bir mektup alması bekleniyor.

En az bir kişinin yılda 50 bin sterlinden fazla kazandığı ailelerın aldığı çocuk yardımı azaltılacak ya da tamamen kesilecek.

Yetkililer bu yeni düzenleme yüzünden yaklaşık beş yüz bin ebeveynin yeni vergi beyanında bulunacağını tahmin ediyor.

Bakanlar 7 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemenin borçları azaltılmasında etkili olacağı görüşünde.

Ancak Başbakan Yardımcısı Nick Clegg koalisyonun planını ‘’çok ama çok zorlu bir karar’’ olarak tanımladı.

Clegg ‘’Biz bu kararın mutlulukla karşılanmasını beklemiyoruz’’ dedi ve ‘’Yardım alma hakkını kaybedecek kişilerin bir çoğunun kendini zengin olarak tanımlayan kişiler olmadığını biliyoruz’’ diyerek sözlerine devam etti.

Şu anda dar gelirli aileler ilk çocukları için haftada 20.30 sterlin bundan sonra yaptıkları her çocuk için de haftada 13.40 sterlin yardım alıyor.

Yeni düzenlemede bir üyesi 50 bin sterlinden fazla kazanan ailelerin aldıkları yardım azaltılacak, bir üyesi 60 bin sterlinden fazla kazanan ailelerin ise aldıkları çocuk yardımı tamamen kesilecek.

Yeni düzenlemede aldıkları çocuk yardımını tamamen kaybedecek olan üç çocuklu bir aile yılda 2450 sterlin daha az kazanmış olacak.

Ancak sistemde bazı sorunlar da var. Mesela bir ailede iki ebeveyn de yılda 49 bin sterlin para kazanıyorsa o aile çocuk yardımından aynı şekilde yararlanmaya devam edebilecek.

Devlet çocuk yardımını 16 yaşın altındaki tüm çocuklara hatta bazı durumlarda 20 yaşına kadar olan gençlere sağlıyor.

Şu anda system 7.9 milyon aileye ödeme yapıyor ve 13.7 milyon çocuğun bakımına katkı sağlıyor.

Muhafazakar parti bir anket sonucu yayınlayarak İngiliz halkının %82’sinin çocuk yardımında kesintiye gidilmesini desteklediğini söyledi.

Parti adına anketi gerçekleştiren Populus 24-26 Ekim tarihleri arasında 2066 kişi ile konuştu.

Anket sonuçlarını açıklayan bir Hazine sözcüsü ‘’Hükümetin kesintiye gitmek zorunda olduğu bir dönemde ülkedeki en zengin %15’lik dilimde bulunan ailelere çocuk yardımı yapılmasını savunmak oldukça zor’’ dedi.

Sözcü ‘’Borç oranı hükümeti zor kararlar almaya zorluyor. Kamu harcamalarını kesmek zorunda kalıyoruz ancak biz her zaman omzu en geniş olanların en fazla yükü taşımasını sağlamaya çalıştık’’ dedi.

Sözcü ayrıca çocuk yardımı alan ailelerin %82’sinin bu yeni düzenlemeden etkilenmeyeceğini ve yardım almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.