kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
STERLIN
40,5336
BITCOIN
$64.531
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Mehmet Ali Talat: “Gün destek günüdür!”

Mehmet Ali Talat: “Gün destek günüdür!”
13.02.2014
0
A+
A-

talat web

KKTC’nin 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat yeniden başlayan görüşmeleri ilk kez Londra Gazete için değerlendirdi. 2 yıl önce askıya alınan müzakere sürecinin, ekonomik krizden geçen Rum tarafının zaman kazanma çabası yüzünden askıya alındığına işaret eden Talat, yeniden başlayan görüşmelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. ‘Gün destek günüdür’ diyen eski Cumhurbaşkanı, “Sürece eleştirel yaklaşmak doğru olmaz. Çıkmayan candan ümit kesilmez; çözüm sürecinin desteklenmesi gerekiyor” sözleri ile görüşmelerin başlamasını olumlu bulduğunu  ifade etti. Görüşmelerin, Annan Planı’nın referanduma götürüldüğü 2004 yılında olduğu gibi olumlu bir hava yaratacağı beklentisi için ‘henüz erken’ değerlendirmesinde bulunan Talat, başta ABD ve İngiltere olmak üzere uluslararası kamuoyunun görüşmelerin yeniden başlamasına verdiği güçlü desteği ‘beklenmedik’ bulduğunu kaydetti. Söz konusu destekte  geçen yıl Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Rum lider Nikos Anastasiadis’ın batı kamuoyundan aldığı desteğin etkili olduğunu düşündüğünü söyleyen Mehmet Ali Talat, batılı ülkelerin müzakere sürecinin uzamasından rahatsızlık duyduğunu ve artık çözümün zamanının geldiği yönünde bir eğilime sahip olabileceklerini dile getirdi.

Görüşmelerin apar topar başladığı değerlendirmesini doğru bulmadığını belirten Mehmet Ali Talat şunları söyledi: “ 2 yıldır müzakereler askıya alınmıştı. Bu durumda başta Rum tarafının içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal gelişmeler olmak üzere çeşitli faktörülerin etkisi vardı. Batılı devletler, geçen sene bulunan doğalgaz yataklarının, bunda hakkı olan Kıbrıs Türklerini dışlayarak işlenmesinin yaratabileceği gerginliği istemiyorlar. Ayrıca çözüm sürecinin, Rum tarafında yaşanan ekonomik krizden çıkmak için olumlu bir motivasyon olacağını düşünüyorlar. Bu noktada herkesin bu süreci desteklemek için olumlu bir yaklaşım içerisinde olması gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.