kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
STERLIN
40,3363
BITCOIN
$64.157
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Siber, Londra’da CTPlilerle buluştu

Londra temaslarını sürdüren KKTC meclis başkanı Sibel Siber, CTP Londra Dayanışma Derneği ile buluştu

Siber, Londra’da CTPlilerle buluştu
04.04.2014
0
A+
A-
Londra temaslarını sürdüren KKTC meclis başkanı Sibel Siber, CTP Londra Dayanışma Derneği ile buluştu
Sibel Siber Londra'daki CTPlilerle buluştu

Sibel Siber Londra’daki CTPlilerle buluştu

Temaslar bulunmak için İngiltere’de oolan Meclis Başkanı Sibel Siber ve CTP Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür, CTP Londra Dayanışma Derneği yetkilileriyle bir araya geldi.

Derneğin yönetim kurulunun katıldığı toplantıda Kıbrıs’taki son durum, çözüm süreci, İngiltere temasları ve orada yaşayan Türklerindurumu konuşuldu.

CTP Londra Dayanışma Derneği Başkanı Gizem Utkan ve Sekreteri Direnç Özbarış, Cemal Arkut, İlker Kılıç, Hulus İbrahim, Kamil Ahmet, Hasan Raif, Mehmet Özerge ve Cavit Kırıkyalı’nın katıldığı toplantı Radisson Blu Hotel’de gerçekleşti.

SİBER: KIBRIS TÜRK TOPLUMU TANINIYOR

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin devlet olarak tanınmadığını ancak Kıbrıs’ta iki toplum olduğunu ve Kıbrıs Türk Toplumu’nuntanındığını belirtti.

Siber, İngiltere temaslarında tanınmış olan bu toplumun seçilenlerinin dinlenmesi gerektiğini, onların bu tanınan toplum tarafından seçildiğini ve kendisinin de seçilenlerin başkanı olduğunu söyledi.

Bu yaklaşımla görüştüğü kişilerden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Siber, muhataplarının kendisiyle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Bunlardan en önemlisinin Foreign Commonwealth Genel Sekreterinin kendisi ile görüşüp yakından ilgilendiğini ve dikkatle dinlediğini dile getiren Siber,“Dolayısıyla bu temaslar devam edecek ve herşey yolunda giderse önümüzdeki sonbaharda burayı tekrar ziyaret edeceğiz” dedi.

Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle yapmış olduğu temaslarda da olumlu sonuçlar aldığını ve burada yaşayan toplumla daha yakın ilişki kurulması gerektiğinikaydeden Siber, Kıbrıs’a döner dönmez bunun için gerekli çalışmalara başlayacağını söyledi.

londra dayanisma - Sibel Siber (2)

Sibel Siber Londra’daki CTPlilerle buluştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.