kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
STERLIN
40,7792
BITCOIN
$64.507
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Seçim sonuçlarına en çok o sevindi

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti twitter hesabından paylaştığı mesajlarla gösterdi.

Seçim sonuçlarına en çok o sevindi
30.06.2014
0
A+
A-
Müzakereci Kudret Özersay seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Müzakereci Kudret Özersay seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

KKTC’de dün yapılan referandum ve yerel seçimlerin sonuçları adada şok etkisi yarattı. Kıbrıslı Türkler anayasa değişikliğini desteklemediği ve 7’si bağımsız olmak üzere 16 belediyeye yeni başkanlar seçmesi mevcut siyaset anlayışına olan güvensizliği çarpıcı biçimde ortaya koydu.
Seçim sonuçları ile ilgili en ilginç değerlendirmelerden birisi müzakereci Kudret Özersay’dan geldi. Seçim sonuçları coşkusunu Twitter hesabında ‘Karma oy ile başlayan seçmenin özgürleşme süreci bağımsızlığa doğru evriliyor, seçmen “BUYRUK” dinlemem diye bağırıyor. DUYAN VAR MI?” sözleri ile ifade eden Özersay bir diğer mesajında ise şunları yazdı: “Meclisin OYBİRLİĞİ’nin mutlaka Halk İRADESİ demek olmadığını anlamayan var mı hala?Sistemin siyasileri ‘buyurdu,akıl verdi’ ama o devir BİTTİ”

ozersay secimler.jpg
2012 yılında liderliğini yaptığı ‘Toparlanıyoruz hareketi’ ile gündeme gelen Özersay geçen yıl, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs müzakerelerinde özel temsilcisi görevindeyken, yine twitter hesabında “Sizi bilmem, ama bu vekiller beni temsil etmiyor” mesajı atarak siyasilerin tepkisini çekmişti. Özersay ‘Toparlanıyoruz’ hareketinin hedefinin KKTC’de toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu ifade ediyor.
Şubat ayından bu yana Rum tarafı ile müzakereleri yürüten Kudret Özersay Twitter hesabında Lefkoşa’da seçimleri kazanma başarısı gösteren Mehmet Harmancı’yı da tebrik etti. Türk Müzakereci’nin “Temiz ve şeffaf bir kampanya yürüttün, kısa süre önce yetki verildiğinde başarabileceğini kanıtladın, Lefkoşalı sana güvendi, görevin zor ama hepimiz yanında olacağız, Tebrikler” diyerek desteklediği Harmancı CTP-BG’li Kadri Fellahoğlu’nu mağlup ettiği seçimlere TDP’nin adayı olarak girmiş ve BKP ile Baraka Kültür Merkezi’nin de desteğini almıştı.

CTP Lideri Yorgancıoğlu seçimlerdeki başarısız sonuçları, partilerine karşı yapılan ittifaka bağladı.

CTP Lideri Yorgancıoğlu seçimlerdeki başarısız sonuçları, partilerine karşı yapılan ittifaka bağladı.

HEPSİ CTP’YE KARŞI BİRLEŞTİLER
Seçim sonuçlarını değerlendiren KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, dün yapılan seçimlerden kötü sonuçlar almalarının nedeninin, birden çok partinin Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) karşı ittifak yapması olduğunu savundu. u.
Sonuçların  ortaya çıkan verilerin KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan operasyonun bugünkü seçimlere yansıması olduğunu ieri süren Yorgancıoğlu, “ Kim ne yaparsa yapsın cumhurbaşkanlığı seçimlerini heves edenlerin istediği gibi sonuçlanmayacağını bugünden söyleyebilirim. Halka karşı işlenen ve son gece yapılan operasyonların bundan böyle sökmeyeceğini ilan etmek isterim. Bizim dışımızda bu değişikliğe evet diyen siyasi partilerin hiçbiri halkın evet demesi için uğraşmadı, hatta bazı milletvekillerinin gezdiğimiz bütün yerlerde insanlara hayır deme çağrısı yaptığına tanıklık ettik, böylesi bir kafa karışıklığı insanlara olumsuz etki yaptı” dedi.
İktidarın büyük ortağı CTP dünkü seçimlerde toplam 14 belediyeyi kazanırken, Lefkoşa, Gazimağosa ve Girne gibi önemli belediyeleri kaybetmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.