kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
STERLIN
40,5388
BITCOIN
$64.503
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Twitter’da hakarete hapis cezası

Twitter’da kadın milletvekiline hakaret eden şoföre 18 hafta hapis cezası verildi.

Twitter’da hakarete hapis cezası
29.09.2014
0
A+
A-

İşçi Parti’li kadın milletvekili Stella Creasy’e, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden hakaret ve tehdit eden bir kişi 18 hafta hapis cezasına çarptırıldı.
Londra Sulh Mahkemesi’nde görülen davada, 33 yaşındaki Peter Nunn isimli zanlının, bayan milletvekilini hedef alan tehdit içerikli mesajı retweet ettiği belirlendi.

Bir dağıtım şirketinde şoför olarak çalışan zanlının, milletvekiline yönelik ağır ifadeler içeren mesajları paylaştığı ve direk hesabına tehdit mesajları gönderdiği kaydedildi. Hapse girecek olan Bristol’da yaşayan zanlının milletvekiline yaklaşması da yasaklandı.

Milletvekiline twitter'da hakaret eden 33 yaşındaki Peter Nunn 18 hafta içerde yatacak.

Milletvekiline twitter’da hakaret eden 33 yaşındaki Peter Nunn 18 hafta içerde yatacak.

Kararı veren bölge hakimi Elizabeth Roscoe, yasaların medya iletişim araçları aracılığıyla tehdit ve hakaretin engellenmesi yönünde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Aldığı kararın online dünyadaki kişisel saldırıların cezası kalmayacağını gösteren bir adım olması gerektiğini vurgulayan Hakim, bu tür tacizlere maruz kalanların haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.

Söz konusu olay geçen yıl 28 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında meydana gelmişti. İngiliz banknotların üzerine ünlü kadın yazar Jane Austen’in resimlerinin konulmasını öneren bir kampanyaya destek veren milletvekili Stella Creasy, twitter hesabı üzerinden hakaretlerle karşı karşıya kalmıştı. Türklerin de yoğun yaşadığı Walthamstow bölgesini parlamentoda temsil eden Creasy, tehditler üzerine polise başvurmuştu.
Yapılan soruşturmada tehdit mesajlarının gönderildiği belirlenen twitter hesabının sahibi olan Peter Nunn hakkında dava açılmıştı.

37 yaşındaki Walthamstow milletvekili Stella Creasy'ye twitter tehdidi cezasız kalmadı.

37 yaşındaki Walthamstow milletvekili Stella Creasy’ye twitter tehdidi cezasız kalmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.