kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
STERLIN
41,0284
BITCOIN
$69.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türkülere vize yok

Avrupa’nın bir çok ülkesinde konserler veren Grup Yorum, İngiltere’ye gelmek için vize engeline takıldı. Grup üyelerine “ulusal güvenlik” gerekçesi ile vize verilmeyeceğinin söylendiği ileri sürüldü.

Türkülere vize yok
16.10.2014
0
A+
A-
Avrupa’nın bir çok ülkesinde konserler veren Grup Yorum, İngiltere’ye gelmek için vize engeline takıldı.
Grup Yorum: Türkülere Vize Yok

Avrupa’nın bir çok ülkesinde konserler veren Grup Yorum’a İngiltere vize vermedi

Haber: Timur Ekingen ve Michael Daventry

Sonuncusu 2011 yılında olmak üzere daha önce defalarca Londra’da konser veren 11 kişilik solcu müzik grubuna geçtiğimiz hafta bu sefer vize verilmeyeceği haberi verildi.

İngiltere’nin İstanbul Konsolosluğu’nun, grup üyelerine “ulusal güvenlik” gerekçesi ile vize vermeyeceklerini söyledikleri ileri sürüldü.

Geçtiğimiz Pazar günü Wood Green Dominion Centre’da yapılmasını planlanan konser için 2 bini aşkın bilet satılmıştı.

Grup üyeleri bir basın açıklaması düzenleyerek İngiltere’yi protesto ederken, “5 hafta öncesinden yaptığımız başvuruyu, konsere iki gün kala reddedeceklerini bildirdiler. İngiltere türkülerimizden korkuyor, konserlerimizi engelliyor” ifadeslerini kullandılar.

Grup Yorum, Facebook sayfasında ise şu ifadeleri kullandı: “İngiltere’nin kağıttan bir kaplan olduğunun da en açık göstergelerinden biridir bu konser yasağı.

LAMMY’NİN HAYAL KIRIKLIĞI

“Tüm güç gösterilerine rağmen bir konserden, devrimci bir müzik grubundan korkacak kadar, bu grubun ülkesine gelmesini ‘ulusal güvenliğe tehdit’ sayacak kadar zayıf ve güçsüzdürler.”

GRUP YORUM1

12 Ekim’de Wood Green Dominion Centre’da yapılması planlanan konser iptal edildi

Konser öncesi vizelerin çıkarılması için ciddi efor sarf eden Tottenham milletvekili David Lammy ise hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

“Grup Yorum’a vize ret kararı çıkmasının arkasında açık bir neden olmasından dolayı Home Office (İngiltere İçişleri Bakanlığı) nezdinde ciddi lobbicilik yaptım.

“Bu karar yüzünden 2 bin kişilik bir konser son dakikada iptal edilmek zorunda kaldı ve müzisyenlere ülkeye neden alınmadıklarına dair hala açık bir neden verilmedi.”

TÜRKİYE Mİ ENGELLEDİ

David Lammy’nin Home Office ile yaptığı mail yazışmalarına ulaşan Londra Gazete, Grup Yorum üyelerinin yaptığı vize başvurularının Türk makamlarınca yapılan kontrollere takıldığını ifade ediyor.

Grup temsilcileri, mail kayıtlarının Türkiye hükümetinin İngiltere vizeleri üzerinde bir nevi veto hakkını saklı tuttuğuna işaret ettiğini ileri sürdü.

Londra Gazete’nin görüşlerine başvurduğu Home Office ise vize başvurusunun, genel göçmenlik kuralları kapsamında reddedildiğini savundu.

Avrupa’nın bir çok ülkesinde konser  veren ve bu hafta Hollanda’da da sahne almaya hazırlanan Yorum’a vize verilmemesi hayranlarının tepkilerine yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.