kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.880
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Arzum’dan Okka’lı kahve dönemi

1966 yılından bu yana elektrikli ev aletleri üretiminde faaliyet gösteren Türkiye’nin en çok tanınan markalarından birisi olan Arzum, yeni geliştirdiği Türk kahvesi makinesi Okka’yı kamuoyuna tanıttı.

Arzum’dan Okka’lı kahve dönemi
29.10.2014
0
A+
A-

 

Arzum Okka gorsel 11966 yılından bu yana elektrikli ev aletleri üretiminde faaliyet gösteren Türkiye’nin en çok tanınan markalarından birisi olan Arzum, yeni geliştirdiği Türk kahvesi makinesi Okka’yı kamuoyuna tanıttı. Dört yıldır üzerinde çalışılan ve iki milyon dolarlık yatırım yapılan OKKA, Türkiye’nin yanısıra, kahvenin çok tüketildiği pek çok ülkeye de ihraç ediliyor. İç pazarda yoğun ilgi ile karşılaşan makine Almanya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, İsrail, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’da da satışa sunulacak.

Okka kahve makinesi, Almanya’da yapılan ve 70 ülkeden binlerce ürünün katıldığı tasarım yarışması Red-Dot Awards ödülüne layık görülmüştü.

OKKA marka makinenin tanıtımna şair Sunay Akın da (sol başta) katıldı.

OKKA marka makinenin tanıtımna şair Sunay Akın da (sol başta) katıldı.

ŞAİR’Lİ TANITIM TOPLANTISI

Arzum OKKA’nın tanıtım toplantısı İstanbul Four Seasons Hotel’de yapıldı. Şair Sunay Akın’ın da yer aldığı toplantıda basına bilgi veren Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, dünyada ilk kahve makinesinin 1900’lü yılların başlarında üretilmeye başladığını hatırlattı. Makinelerin yaygınlaşmasının dünyada kahve tüketimini her geçen sene arttırdığına dikkat çeken Kolbaşı, 500 senelik tarihi olan Türk kahvesinin makineleşmenin 2000’lerde artması nedeniyle hak ettiği yere gelemediğini anlattı.
Kolbaşı, Arzum OKKA ile Türk kahve kültürünün dünya yayılmasını hedeflediklerini belirtti.
Murat Kolbaşı, kahve makinesi satışı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Dünyada geçen sene toplam 83 milyon kahve makinesi satışının yapıldı. Bunların toplam değeri 8 milyar dolar 2018’de de toplam 10 milyar dolar tutarında 100 milyon adet kahve makinesi satılacağı tahmin ediliyor. Dünya kahve makineleri satışlarının artışının yüzde 80’ini beş ülke karşılayacak. Bu ülkeler ABD, Brezilya, Kanada, İngiltere ve Rusya.
Türkiye’de geçen sene 800 bin kahve makinesi satışı yapıldı ve bunun 750 bini Türk kahvesine yönelik. Geçen sene Türk kahvesi makineleri adetsel olarak yüzde 24 ve cirosal olarak yüzde 35 oranında büyüme elde etti. Biz bu büyümenin Arzum OKKA ile daha da artacağı kanısındayız. Çünkü tüketicilerden aldığımız geri bildirime göre Türk kahvesinin makineleşme sürecinde en büyük engellerden biri ürünün tadından emin olamama. Arzum OKKA ile bu bariyerin ortadan kalkacağı kanısındayız.”

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı kahve makinesini tanıttı.

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı kahve makinesini tanıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.