kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5170
EURO
34,5523
STERLIN
40,4209
BITCOIN
$63.895
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Göçmenleri şeytan gibi göstermeyin!

Canterbury Başpiskopos’u Justin Welby, politikacıların göçmenlik konusundaki söylemlerinden kaygı duyduğunu söylerken, “Demeçlerinde göçmenleri şeytanlaştırmaktan kaçınmaları gerekiyor” dedi.

Göçmenleri şeytan gibi göstermeyin!
29.10.2014
0
A+
A-
Canterbury Başpiskoposu Justin Welby.

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un ülkenin bazı bölgelerinin göçmenler tarafından doldurulduğunu ve bu bölgelerde yaşayanların yabancılar tarafından kuşatılmış olduğunu söylemesi, politikacıların yanısıra din adamlarından da tepki gördü.

İngiltere’nin en üst düzey din adamı konumundaki Canterbury Başpiskopos’u Justin Welby, politikacıların göçmenlik konusundaki söylemlerinden kaygı duyduğunu söylerken, “Demeçlerinde göçmenleri şeytanlaştırmaktan kaçınmaları gerekiyor” dedi. Açıklamasında herhangi bir politikacı veya partiyi hedef almadığını belirten Başpiskopos, ülke genelinde görev yapan 9 binden fazla Hristiyan din adamının, göçmen karşıtlığı ve ırkçılığın arttığını en yakından gözlemleyen kesimlerin başında geldiğini öne sürerken şunları ifade etti:

“Din adamları olarak toplumun nabzını en iyi tutanların başında geliyoruz. Gözlemlediğimiz son zamanlarda ırkçı davranış ve söylemlerin arttığı, Yahudi ve İslam karşıtlığının yükseldiği ve farklı inanç ya da etnik kimliklerden gelen vatandaşların oldukça tedirgin olduklarıdır. Toplumsal yapıya fazla yüklenmemeli, bu konuda gerçekçi olmalıyız.  Hristiyan öğretisinin temelinde insanların eşitliği var ve kullandığımız dinin bu eşitliği öne çıkaran; göçmenliği tehdit gibi göstermeyen ifadelerden oluşması gerekir.”

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon.

BAKAN’DAN KISMİ ÖZÜR

Pazar günü özel bir televizyon kanalına konuşan Savunma Bakanı Michael Fallon, Başbakan’ın AB vatandaşlarının serbest dolaşım ve çalışma haklarına karşı kısıtlayıcı adımlar atması gerektiğini savunarak “Kasabaların ve toplumların göçmen işçiler tarafından doldurulması ve kuşatılmasını önlemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra sözlerinin maksadını aştığını kabul eden Fallon, buna karşın göçmenliğin barınma ve sosyal hizmetler konusunda büyük bir baskıya yol açtığı iddiasından vazgeçmemişti. İngiliz Bakan’ın sözleri AB çevreleri kadar iç politikadan da tepki çekti. Politikacılar, Fallon’un kullandığı sözlerin daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundular. 2015 seçimlerini kazanması halinde AB üyeliğini referanduma götüreceğini ilan eden David Cameron da, Ağustos ayında Telegraph gazetesinde yayınlanan makalesinde AB ülkelerinden gelecek olan göçmenlerin, 3 ay kayıtlı olarak çalıştıktan sonra yardım alma hakkı kazanabilecekleri yönündeki düzenlemelerini savunmuştu.

İşverenlerin daha düşük maliyetler için yurtdışından işçi getirmek istediklerine dikkat çeken Cameron, İngilizlerin başvurma şansı olmayan işler için doğrudan sadece yurtdışından işçi bulmayı yasaklayacaklarını ve eleman alımları için İngilizce olarak İngiltere’de ilan verme zorunluluğu getireceklerini ifade etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.