kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5249
EURO
34,8263
STERLIN
40,5495
BITCOIN
$61.696
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Walking Football’a adım atanlar

Şu anda Mehmetçik ve Yavruvatan takımları her hafta dostluk maçları yapıyor. Onların dileği birkaç takımın daha kendilerine katılmasıyla ligi başlatmak.

Walking Football’a adım atanlar
29.10.2014
0
A+
A-

 

45 yaşüstü masterler her hafta dğzenli olarak biraraya geliyor.

45 yaşüstü masterler her hafta dğzenli olarak biraraya geliyor.

 

FIFA tarafından iki yıl önce temelleri atılan  Walking Football (Yürüyerek Futbol), gerek yaş, gerek fizik olarak uygun olmayan kişilerin de yeşil saha özlemini gidermek amacıyla kurulmuş. Giderek hızlı bir tempoda yayılan Walking Football, Türk Ligi’nde de her geçen gün daha fazla ilgi göreceğe benziyor.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 35 yaşüstü Masterler Ligi’nin Pazartesi akşamları, kuzey Londra’daki New River Sports Centre’daki maçları esnasında 45 yaşaltı Walking Football karşılaşmaları da şimdilik sembolik olarak yapılıyor. Şu anda Mehmetçik ve Yavruvatan takımları her hafta dostluk maçları yapıyor. Onların dileği birkaç takımın daha kendilerine katılmasıyla ligi başlatmak.

Walking Football'ın Türk Ligi'ndeki öncülerinin sayısı her geçen hafta artıyor.

Walking Football’ın Türk Ligi’ndeki öncülerinin sayısı her geçen hafta artıyor.

YÜRÜYEREK OYNAMAK GEREKİR

Federasyon Başkanı Kemal Soyer, yakında 45 yaşüstü Walking Football Ligi’ni de başlatacaklarına inanıyor. Soyer, 30’a yakın futbolcunun olduğu bu yaş grubunda en azından iki takımın daha kurulması halinde lig sistemine geçebileceklerini söyledi.

Başkan Soyer’in bir de uyarısı var. Bu yaş grubundaki futbolcuların tamamen yürüyerek futbol oynamaları gerektiğini belirten Kemal Soyer, “Bu ligde herkes oynayabilir. Ancak bu futbolu oynayan insanlarımız kendilerini aşırı zorlamamalı. ” dedi.

Serdar Sarı'yı , eşi Hamide Sarı, oğlu Kaya ve yeğeni Mehmet Özalp da destek veriyor.

Serdar Sarı’yı , eşi Hamide Sarı, oğlu Kaya ve yeğeni Mehmet Özalp da destek veriyor.

MEHMETÇİKLİLER İNANIYOR

Walking Football’ın ilk Türk takımlarından biri olan Mehmetçik’in yönetici-futbolcusu Serdar Sarı, 45 yaşüstü Lige ilginin çığ gibi arttığını söyledi. Şu anda 40 kadar futbolcunun bulunduğunu söyleyen Serdar Sarı, önümüzdeki haftalarda takım sayısının buna paralel olarak artacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.