kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.650
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bir seçimi daha onlar kazandı!

AB ve göçmen karşıtı aşırı sağcı UKIP, Britanya meclisine ikinci milletvekilini de sokmayı başardı. Rochester’da yapılan ara seçimleri kazanan UKIP,iktidar ortaklarını ağır bir yenilgiye uğrattı.

Bir seçimi daha onlar kazandı!
UKIP Lideri Nigel Farage ve partililer seçim sonuçlarını büyük bir coşku ile karşıladılar.

UKIP Lideri Nigel Farage ve partililer, adayları Mark Reckless’in zaferini ilan eden seçim sonuçlarını büyük bir coşku ile karşıladılar.

İngiltere’de Avrupa Birliği karşıtı sağcı Britanya Bağımsızlık Partisi UKIP, tarihindeki ikinci milletvekilliğini de kazanmayı başardı.
İktidardaki Muhafazakar Parti’den istifa ederek UKIP’e geçen milletvekili Mark Reckless, Londra’nın güneydoğusundaki Rocherster ve Strood bölgelerinde yapılan ara seçimleri kazanarak yeniden meclise girdi. Reckless, Ağustos ayında, yine ara seçimleri kazanarak UKIP’e geçen Douglas Carswell’den sonra Muhafzakarları terkeden ikinci milletvekili oldu.

Sonuçlar, seçim kampanyası süresince bölgeyi beş kez ziyaret eden Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron için ağı bir yenilgi oldu. 2010 yılında yapılan seçimlerde 8 bin oy alan koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti ise bölgeden neredeyse silindi.

Mark Reckless, istifa ederek girdiği ara seçimleri kazanma başarısı göstererek meclisteki görevine devam etti.

Mark Reckless, istifa ederek girdiği ara seçimleri kazanma başarısı göstererek meclisteki görevine devam etti.

Mark Reckless, seçmenlerin yüzde 50.67’sinin sandığa gittiği ara seçimlerde toplam 16 bin 867 oy alarak, eski partisi Muhafazakarlara 2 bin 920 oy fark attı.  Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin adayı Naushabah Khan da 6 bin 713 oy alırken, koalisyon ortağı Liberal Demokratlar’ın adayı sadece 349 oy alarak, parti tarihinin en düşük oyunu aldı.

İlk kez 2010 yılında meclise giren Reckless, temsil ettiği seçmenlerinin UKIP’e geçmesine onay verdiğini söylerken, “Rochester ve Strood seçim bölgesi, UKIP için 271.potansiyel kazanma bölgesiydi. Burayı kazandıysak, bütün Britanya’da seçimleri kazanabiliriz” dedi.

1993 yılında kurulan UKIP, Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerini de ilk sırada tamamlama başarısı göstermişti. İngiltere’nin AB üyeliğine karşı olan UKIP, sınır kapılarında kontrolleri sıkılaştırarak, göçmenliği azaltmak istiyor.

 

Mark Reckless'in(sağda) başarısını en coşkulu karşılayanların başında UKIP Lideri Nigel Farage geldi.

Mark Reckless’in(sağda) başarısını en coşkulu karşılayanların başında UKIP Lideri Nigel Farage geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.