kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5025
EURO
34,7419
STERLIN
40,5717
BITCOIN
$62.569
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Bezelyeli tartışma

İngiltere’ye gelen göçmenlere yönelik politikaların sertleştirileceğini açıklayan Başbakan David Cameron’a yanıt, partisinin Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi

Bezelyeli tartışma

 

David Cameron & Boris Johson

David Cameron & Boris Johson

İngiltere’ye gelen göçmenlere yönelik politikaların sertleştirileceğini açıklayan Başbakan David Cameron’a yanıt, partisinin Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. Sosyal yardımları suistimal eden göçmenlerin sayısının çok az olduğuna inandığını belirten Johnson, “İngiliz güllerinin kökeni İran. Londra sokaklarını süsleyen ağaçların çoğu Belçika ve İspanya’dan geliyor.Bezelyelerin orjini ise Türk. Bazı politikacılar, ellerinden gelse, bütün bu bitkileri söküp, geldikleri yerlere geri gönderecekler” dedi.

Yüzde 40’tan fazlası bir başka ülkede doğmuş olan göçmenlerin, Londra ekonomisinin en önemli dinamiklerini oluşturduklarını vurgulayan Boris Johnson, yetenekli ve ülkeye katkı sağlayabilecek göçmenlere olumsuz davranmanın yanlış olduğuna inandığını kaydetti.

Göçmenlik konusunda olumsuz bir davranış içerisinde bulunulmaması gerektiğini savunan Johnson, buna karşın sosyal yardımlar ve göçmen sayısını azaltmaya yönelik düzenlemeler yapılmasının anlayışla karşılanması gerektiğini söyledi.

Başbakan David Cameron ise geçen hafta yaptığı konuşmada, partisinin önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde iktidarını koruması halinde AB ülkelerinden gelen işsiz göçmenlere, hiçbir devlet yardımı yapılmayacağını vurguladı. Geldikten altı ay sonra hala işsiz olanların ise sınır dışı edilmesine yönelik düzenlemelerin gündeme gelebileceğini söyleyen Cameron, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu AB’ye aday ülkelerin vatandaşlarının serbest dolaşım haklarının gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.