kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.876
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Dosyalardan on binlerce kayıp göçmen çıktı

İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office’in Sheffield kentinde bulunan binasında sonuçlanmamış halde bırakılan 223 bin dosya bulundu.

Dosyalardan on binlerce kayıp göçmen çıktı
İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office’in Sheffield kentinde bulunan binasında sonuçlanmamış halde bırakılan 223 bin dosya bulundu.

Home Office kayıp eşya

İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office, son yılların en büyük skandallarından birisine sahne oluyor. Bakanlığın Sheffield’deki ofislerinde sonuçlanmamış halde bırakılan on binlerce dosya bulundu.

Olayla birlikte, Britanya’da yasal vize süreleri bittiği halde kalmaya devam ettikleri sanılan kaçak göçmen sayısında büyük bir artış yaşandı.

Altı yıl öncesine kadar uzanan dosyaların sayısının 300 bini bulabileceğini belirten yetkililer, geçerli bir vizeleri olmamasına karşın ülkede yaşamayı sürdüren kişilerin sayısının tam olarak belirlenmesinin güç olduğuna dikkat çekiyor.

Dosyaların bulunduğu Sheffield’deki Home Office birimleri bir süre öncesine kadar, Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması başvurularının da değerlendirildiği merkezler olarak biliniyor.

Londra Gazete’nin görüştüğü hukukçular, nadir de olsa bazı Türk vatandaşlarının bir kaç yıla ulaşan sürelere rağmen başvurularına yanıt beklediklerine dikkat çekerek, kayıp dosyalar arasında bu tür başvuruların da bulunabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere 2007 yılında Avrupa Adalet Divanı’nda kaybettiği kilometre taşı niteliğindeki davaların ardından Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması başvurularını Sheffield’den değerlendirmeye başlamıştı.

Home Office binasında bulunan kutulardan çıkan toplam 223 bin 600 dosyanın ne kadarının Ankara Anlaşması başvurusu olduğu bilinmiyor. Yetkililer, bu dosyalardan yaklaşık 78 bininin, aynı kişi adına açılmış farklı dosyalar ile halen ülkeyi terketmiş kişilere ait olduğunu tahmin ediyor.

Home Office’in resmi verilerine göre, geçerli bir vizesi olmadığı halde İngiltere’yi terketmeyi reddeden göçmenlerin sayısı 150 bin dolayında.  Vizeleri olmadığı için ülkeyi terkeden kişilerden ise sadece yüzde 1’i ile irtibat kurulabilmiş.

SEÇİMLERİ ETKİLEYECEK

Home Office’te patlak veren unutulmuş dosyalar skandalının, önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler öncesinde siyasi partiler arasındaki göçmenlik tartışmalarını kızıştıracağı tahmin ediliyor.

Göçmen Bakanı James Brokenshire, söz konusu skandaldan, 2010 yılına kadar iktidarda olan İşçi Partisi hükümetlerinin sorumlu olduğunu ileri sürerken, “Göçmenlik başvurularındaki düzensiliği önceki iktidarlardan devraldık. Kaçak durumda olan binlerce kişiye göz yumarak sorunun büyümesine ve içinden çıkılmaz bir hale gelmesine yol açtılar. Bu yüzden göçmenlik ofisi UKBA’nın faaliyetlerine son verdik” dedi.

Öte yandan son seçimlerde ciddi bir yükseliş yakalayan aşırı sağcı Britanya Bağımsızlık Partisi UKIP’in skandalı seçim kampanyalarında vurgulu bir biçimde kullanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.