kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
STERLIN
41,0318
BITCOIN
$71.048
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Dinler Aziziye Camii’nde birleşti (video)

Geçtiğimiz hafta Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplumunun önderleri Aziziye Camii’nde biraraya gelerek “islamofobi ve yabancı düşmanlığı” konulu bir panel gerçekleştirip, terörü kınadılar.

Dinler Aziziye Camii’nde birleşti (video)
21.01.2015
0
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplumunun önderleri Aziziye Camii’nde biraraya gelerek “islamofobi ve yabancı düşmanlığı” konulu bir panel gerçekleştirip, terörü kınadılar.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=t8nlGObMIYc[/youtube]

 

DSC_0113

Soldan sağa: UETD UK Başkanı Muttalip Ünlüer, Belediye Meclisi Üyesi Abraham Jacobson, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Belediye Meclisi Üyesi Sharon Patrick, Papaz Niall Wer, Din Hizmetleri Müşavirliğ Görevlisi Mehmet Kayışkanat.

 

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in başkanlığında biraraya gelen temsilciler hep bir ağızdan terörü lanetlediler.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarının “islami terör” adı altında nitelendirilmesinin Müslüman toplum tarafından rahatsızlık yarattığını, terörün İslam’la bağdaştırılmasının yanlış olduğunun vurgusu yapıldı.

Büyükelçi Bilgiç “Biraz önce dualarımızı terör saldırılarında yaşamlarını kaybedenlere gönderdik. Fransa’daki saldırıların islamofobik, ırkçı ve yabancı düşmanı çevrelere alan açmamasının önem taşıdığını vurgulamak istiyoruz” dedi.

Aziziye Camii - Islamofobi

DSC_0116

Stoke Newington’da bulunan tarihi St. Paul’s Klisesinde 12 yıldır görev yapan Papaz Niall Wer.

30 yıllık Aziziye Camii’nin komşusu olan tarihi  St. Paul’s Kilisesi’nde 12 yıldır papazlık görevini sürdüren  Niall Wer, kendisinin sadece Batı Hakney’in Church of England mensubu olarak değil; tüm Hıristiyan alemini temsilen kendisinin orada bulunduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

Papaz Niall Wer, Hackney’deki 12 yıllık görev süresi içerisinde çok şey öğrendiğini, bunlardan en önemlisinin ise farklılıkların nasıl bir arada uyum içierisinde yaşayabilddiklerini  görmek olduğunu ifade ederek yabancı düşmanlığının Hackney’de yeri olmadığını vurguladı.

 

 

DSC_0118

Hackney Cezanove Ward bölgesi Belediye Meclisi Üyesi Abraham Jacobson (solda) Yahudi toplumunu temsilen Aziziye Camii’ndeki “İslamofobi ve Yabancı Düşmanlığı” konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu.

Panelin bir diğer önemli konuğu ise Hackney Belediyesi  Cazenove Ward bölgesi Meclis Üyesi Abraham Jacobson’du. Panele geleneksel Ortodox Yahudi kıyafetiyle katılan Meclis Üyesi  Jacobson “Türkiye benim için çok öenmli bir ülke. Çünkü atamız Hz. İbrahim Peygamber orada doğdu. Aynı zamanda büyük bir Yahudi toplumu uzun yıllardır İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde Müslümanlar’la iç içe yaşamaktadır“ dierek birliktelik örneği verdi.

 

 

 

Londra Din İşleri Müşavirliği Koordinatör Din Görevlisi Mehmet Kayışkanat ise yaptığı konuşmada Paris’te yapılan terror saldırısının “bizzat yüce İslam’ın ve Müslümanlar’ın kendisine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayarak terörü kınadı.

“İslamofobi ve Yabancı Düşmanlığı” konulu panelin düzenlenmesine önayak olan Stoke Newington bölgesinde yıllardı işletme sahibi olan Nuri Bulgurcu da “İslamiyet her dine saygı gösteren bir dindir. O nedenle diğer din mensuplarını birarya getirerek böylesine hassas bir konuyu kardeşçe konuşmak, terörün her türlüsünü hep bir ağızdan lanetlemek istedik” dedi.

DSC_0127

Panel sonrasında kaıtılımcılar hep birlikte yemek yediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.