kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
STERLIN
40,6046
BITCOIN
$64.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Edmonton’ı toplumdan dört aday istiyor

İşçi Partisi’nin Edmonton adaylığını eline geçirip milletvekilli olmak isteyen onlarca partilinin arasında en az dört Türkçe konuşan adayın olduğu öğrenildi.

Edmonton’ı toplumdan dört aday istiyor
29.01.2015
0
A+
A-
İşçi Partisi’nin Edmonton adaylığını eline geçirip milletvekilli olmak isteyen onlarca partilinin arasında en az dört Türkçe konuşan adayın olduğu öğrenildi.

Edmonton için bizden dört kişiTürkçe konuşan toplumların en yoğun yaşadığı bölge olarak bilinen Edmonton’da milletvekili Andy Love’ın iki hafta önce görevini bırakacağını açıklaması, toplumda büyük heyecan yaratmıştı.

Son seçimde İşçi Partisi’nin neredeyse 10 bin oy farkla kazandığı Edmonton’da gözlemciler, partinin aday seçtiği kişinin milletvekili olmasına kesin gözüyle bakıyor.

İşçi Partisi, aday adaylığı için son başvuruları Çarşamba günü kabul etti. Sürece yakın kaynakların verdiği bilgilere göre sayıları 70’e varan parti üyesi Merkez Yürütme Komitesi’nin kararlaştıracağı 6 kişilik kısa listeye dâhil edilmek için başvurdu. Bazı partililer, aday adaylığı için başvuru yapanların 100’ü aşabileceğini tahmin etti.

Son kararı ise Edmonton’da oturan İşçi Partililer verecek. Ön seçimin Şubat sonunda yapılması bekleniyor.

TOPLUMDAN DÖRT ADAY

Londra Gazete’nin edindiği bilgilere göre Türkçe konuşan toplumlardan en az dört kişi Edmonton aday adaylığı için başvurularını yaptı.

Türkiye Araştırmaları Merkezi (Centre for Turkey Studies) direktörü ve British Kebab Awards etkinliğinin kurucusu olan İbrahim Doğuş, başvurusunu ilk gün yapanlar arasında. Doğuş’un son haftada Edmonton’daki İşçi Partilerle görüşerek geçirdiği biliniyor.

Uzun süre Enfield’da yaşayan işadamı Savaş Hürman, Çarşamba günü başvuru yaptığını açıkladı. Hürman, özellikle Stoke Newington’da yönettiği restoranlarla biliniyor. Eşi Suna ise geçen sene Enfield Belediye meclis üyeliğine seçildi.

Doğuş ve Hürman’ın yanı sıra toplumun Kıbrıslı kesiminden iki başvuru var. Enfield Belediyesi’nin konut ve yenilemeden sorumlu kabine üyesi Ahmet Öykener ile kabinede eğitim ve çocuk hizmetlerinden sorumlu olan Ayfer Orhan’ın başvurdukları öğrenildi.

ORHAN VE ÖYKENER

1998’den bu yana Enfield’da meclis üyeliği yapan Ayfer Orhan’ın parlamento adaylığında deneyimi var. 2005’te Cambridgeshire North West, 2010’da ise Hemel Hempstead bölgelerinde partisinin adayı olarak yarıştı.

Öykener ise 2004’te yapılan ara seçimde meclis üyesi oldu. Enfield’ın Londra’daki konut sorununa yaklaşımına değiştirme gayretleriyle ön plana çıktı.

Ancak Enfield Belediyesi yönetiminden adaylığa sıcak bakanlar bu iki kişiyle sınırlı değil. Kabinenin spor ve kültürden sorumlu üyesi Rohini Simbodyal, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Hayatım boyunca Edmonton’da yaşadım ve seçimde İşçi Parti adayı olma kampanyamı başlatmaktan gurur duyuyor.”

Enfield Belediyesi lideri Doug Taylor da adaylık için adı geçen ağır toplar arasında.

UZAKTAN ADAYLAR

Edmonton’ın İşçi Partisi için garanti sandalye olarak görülmesi, Enfield dışından birçok kişinin başvurumasına neden oldu. Yan bölge olan Haringey’de belediye meclis üyeliği yapan Ejiofor başvurusu ilk yapanlardan. Bölgeyi Londra Büyükşehir Meclisinde temsil eden Joanne McCartney ise partideki lider kadrosunun favorisi olarak biliniyor.

Diğer adaylar arasında bir dönem Hackney Belediye meclis üyeliği yapan ve şu an İşçi Partisi’nin merkez yürütme kurulu NEC üyesi olan Luke Akehurst ile son seçimde Avrupa Parlamentosu adayı olan Ivana Bartoletti var.

Edmonton’dan 300 kilometre uzaklıkta olan Huddersfield’da İşçi Partisi üyesi olan Hugh Goulbourne bile Twitter’a attığı mesaj ile başvuru yaptığını doğruladı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.