kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
STERLIN
40,9851
BITCOIN
$70.115
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Konsey’e genç başkan seçildi

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında Konsey Başkanlığı’na genç ve dinamik isim Çetin Ramadan’ı seçti.

Konsey’e genç başkan seçildi
02.03.2015
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında Konsey Başkanlığı’na genç ve dinamik isim Çetin Ramadan’ı seçti.

DSC_0031

Kısa bir sunumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılışı yapılan genel kurul toplantısında, ilk olarak mevcut delege yoklaması yapıldı. Oylama sonucunda Divan Başkanlığı’na Dr. Özkan Hıfsı, sekreterliklere ise Sinem Arıca ve Hüsnü Kişi seçildi.

Konseyin tarihçesini özetleyen  Dr. Özkan Hıfsı yaptığı konuşmada, merhum Rauf Denktaş’ın çizdiği yolda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin korunup kollanması ve yaşatılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

DSC_0015

Divan Başkanı Dr. Özkan Hıfsı “KKTC Denktaş’ın çizgisinde korunup, kollanmalı ve yaşatılmalı”

Kervan Toplum Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda bir sunum yapan Mevcut Başkan Aysın Yılmaz da faaliyet raporunu detaylı bir şekilde delegelere anlattı. Konsey çatısı altında çalışmaktan onur duyduğunu dile getiren Yılmaz “başkanlık görevim sona erse de, bugüne kadar edindiğim tüm bilgi ve deneyimlerimi tıpkı diğer eski başkanlar gibi konseyimizle paylaşacağım.” diye konuştu.

Toplantıda dikkat çeken önemli bir diğer konu ise iç tüzük değişikliğinde yaşandı. Tüzükte bulunan “dini kuruluşlar konsey üyesi olamaz” maddesi iç tüzükten çıkartıldı.

DSC_0047

Konseyi’in yeni başkanı Çetin Ramadan

Başkanlık için tek aday olarak olarak listede yer alan Çetin Ramadan ve yeni yönetim kurulu, Divan Başkanı Dr. Özkan Hıfsı tarafından delegelerin oylarına sunuldu. Oy birliğiyle Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığı’na seçilen  Çetin Ramadan bir önceki yönetimin içinde görev aldığını hatırlatarak “konseyimiz adına daha önceden planlanan ne varsa hepsini adım adım gerçekleştirmek için yönetim kurulundaki arkadaşlarımla beraber elimden geleni yapacağım. Yarım kalan işlerimizi de tamamlayacağız. Toplumumuz adına elimizden gelenin en iyisini yapmak için el ele çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Disiplin Kurulu Üyesi Necati Sağer ise kurulun isminin “Disiplin Kurulu” yerine “Onur Kurulu” olarak değiştirilmesini istedi.

Konseyin sekreterliğini yapan Ertuğrul Mehmet de zamanının büyük çoğunluğunu Kıbrıs’ta geçireceği için yeni yönetimde yer alamayacağını belirterek, kendisine gösterilen teveccüh için teşekkür etti.

DSC_0090

Yeni Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler; Başkan Yardımcısı, Leyla Kemal, Genel Sekreter Tuğrul Yiğitoğlu, Muhasip Camel Münir, Faal Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Derviş, Olgun Sadık, Neyire Açıkalın, Filiz Salih, Selda Ziya, Fethi Hüseyin ve Serkan Salih, Yedek Üye ise Duygu Tağmaç.

DSC_0075

Konsey’in eski başkanı Aysın Yılmaz’a çiçekle teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.