kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Konsolosluk’ta Kadınlar Günü için çiçekli kutlama

Organizasyona Osmanlı Hanedanı Ayşe Gülnev Osmanoğlu, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman ve İş Kadını Zeynep Turidi konuşmacı olarak katıldılar.

Konsolosluk’ta Kadınlar Günü için çiçekli kutlama
05.03.2015
0
A+
A-

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Konsolosluk binasında Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına ev sahipliği yaptılar.

Haber: Burak Gülşen

DSC_0017

Osmanlı Hanedanı Ayşe Gülnev Osmanoğlu, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman ve İş Kadını Zeynep Turidi

 

Organizasyona Osmanlı Hanedanı Ayşe Gülnev Osmanoğlu, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman ve İş Kadını Zeynep Turidi konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansla başlayan resepsiyonda İngiltere’de başarılı işlere imza atmış farklı branşlardaki üç bayan konuşmacıyı bir araya getiren Yorulmazlar yaptığı açılış konuşmasında kadının toplumdaki rolünün önemine dikkat çekti. Başkonsolos “bu akşam asıl konuşmacı ben değilim. Fakat ilk olarak şunları söylemek isterim; kadınlarımız eğitimde, iş sektöründe, politikada ve sosyal sorumluluk projelerinde daha aktif olmalılar. Bunların arasında öncelikli görevleri kendilerini eğitmek olmalıdır ki genç nesilleri de eğitebilsinler” dedi.

DSC_0030

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar

İngiltere’de azınlık olarak yaşayan Türk toplumunun önemli sorumlulukları olduğunu da dile getiren Yorulmazlar “bir diğer konu ise; İngiltere’de yerleşik olarak yaşayan Türk diyasporasının çok daha fazla sorumlulukları var. Bu sorumluluk; iki ülke arasında bir köprü vazifesinin üstlenilmesidir. O nedenle hem Britanya hem de Türk kültürünün özelliklerine çok iyi hakim olmamız gerekiyor.  Diyalog çerçevesinde birbirimize destek olarak toplumumuzu daha da ileriye götürebiliriz” diye sözlerine ekledi.

 

 

Resepsiyona ev sahipliği yapan Ayşegül Yorulmazlar da yaptığı konuşmada değişen dünya şartları içerisinde kadının toplum içerisinde geldiği yere dikkat çekti. Bayan Yorulmazlar “1910 yılındanKopenhag’da kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün üzerinden tam 105 sene geçti. Bu zaman içerisinde kadın haklarına dair pek çok değişiklikler oldu. Özellikle Türkiye’de kadınlar, sosyo ekonomik hayatın merkezinde karar alma, geliştirme ve uygulama yönünde çok ilerlemeler kaydetti” dedi.

DSC_0035

Ayşegül Yorulmazlar Marilyn Monroe’nun “bir bayana doğru ayakkabıyı verin, O size dünyaları fethetsin” sözünü hatırlattı.

Ayşegül Yorulmazlar “kadınlar tüm bariyerleri ve tabuları yıkarak iş hayatında, akademik alanlarda, sanatsal faaliyetlerde  ve daha pek çok alanda büyük başarılar elde ederek, ileri seviyelere yükselmeyi başardı” sözleriyle devam etti.

Bayan Yorulmazlar konuşmasında dünyaca ünlü sinema sanatçısı Marilyn Monroe’nun “bir bayana doğru ayakkabıyı verin, O size dünyaları fethetsin” sözünü de hatırlattı.

Konuk olarak ilk konuşmayı yapan Osmanlı Hanedanı Ayşe Gülnev Osmanoğlu Türkçe bilmediği için dinleyicilerden özür dileyerek özel ders aldığını belirtti. Osmanoğlu “eğitim sadece Türklerin ya da İslam toplumunun problem değildir. Bu uluslararası bir sorundur. Umarım Dünya Kadınlar Gününde ülkeleri yöneten hükümetlerin özellikle eğitim konusunda dikkatlerini çekebiliriz” dedi.

DSC_0046

Osmanlı Hanedanı Ayşe Gülnev Osmanoğlu

Mensubu olduğu Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim biçimine de değinen Ayşe Gülnev Osmanoğlu “bildiğiniz gibi Osmanlı İmparatorluğu İslam kültürüyle yönetilen bir devletti. Modernleşme yolunda ilerleyen Osmanlı her geçen gün kadın hakları konusunda aşama kaydediyordu. Hz. Peygamber’in ilk hanımı ticari alanda başarılı bir iş kadınıydı. Hz. Muhammet eşinin başarılı olmasından gurur duyar Onu desteklerdi. Yardım faaliyetleri yaparlardı.” diyerek İslam’ın eğitime ve başarıya verdiği öneme dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0056

Enfield Belediye Meclisi Üyesi Suna Hurman

Enfield Belediye Meclisi Suna Hurman da eğitimin önemine dikkat çekerek “kadınlarımız İngilizceyi çok iyi öğrenmeliler. Buradaki seçme ve seçilme hakları konusunda, yasal hakları konusunda bilgi sahibi olmaları için dil bariyerini aşmalılar. Bu sebeple iş bulma konusunda da problem yaşıyorlar. Resmi ilşlerini halletmek için çocuklarından adeta tercümanlık desteği almak zorunda kalıyorlar” dedi.

İngiliz kültüründe eğitimli annenin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Hurman “Anne eğitimli olursa, çocuğunun donanımlı yetişmesine büyük katkı sağlar. Eğitim önce anneden başlar” diye sözlerine ekledi.

 

DSC_0075

İş Kadını Zeynep Turidi

Son olarak söz alan İş kadını Zeynep Turidi iş hayatına atılmak istediğinde kendisine yönelen negative eleştirileri dikkate almadan yolunda ilerlediğini söyledi. Turidi “İngiltere’ye lokum getireceğim dediğimde buna ilk annem karşı çıkmıştı. Başarısız olacağımı düşünmüştü. Ama ben o sözleri dikkate almadım ve yolumda ilerledim. İnsanlar sürekli birbirleriyle kendilerini kıyaslıyorlar. Aslında herkes  farklıdır. Benim eğitimim ve donanımım bu işin üstesinden gelebileceğimi gösteriyordu. Ayrıca bir kadın yönetici olmanın zorluklarından da bahsediyorlardı. Benim için bu konular asla sorun olmadı. İnandığınız bir idealin peşinden giderseniz başarısız olmanıza imkan yoktur” diye konuştu.

Osmanlı Ailesi’nin diğer fertleri, Şeyhzade Mahmut Efendi’nin Hanımı Genevieve Osmanoğlu, Leyla Sami ve Patricia Emine Osmanoğlu, Haringey Belediye Başkanı Kaushika Amin, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadın politikacıların katıldığı konferans sonrasında konuk konuşmacılara birer anı plaketi veren Yorulmazlar ailesi, diğer tüm davetlilere de beyaz ve kırmızı gül dağıtarak jest yaptılar.

DSC_0133

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar gül dağıttı

DSC_0151

Konsolosluk çalışanları da birbirlerine gül dağıttılar.

DSC_0117

Osmanlı Hanedanları (soldan sağa) Şeyhzade Mahmut Efendi’nin Hanımı Genevieve Osmanoğlu, Leyla Sami, Ayse Gülnev Osmanoglu (Mahmut Efendi’nin kız kardeşi) ve Patricia Emine Osmanoğlu

DSC_0088 DSC_0092 DSC_0095 DSC_0089 DSC_0021 DSC_0099 DSC_0137 DSC_0114

Yorumlar

  1. Abi says:

    Ataturk ve O’nun kurdugu Cumhuriyet hakkinda tek bir sozcuk yol. Osmanli’dan girilmis Osmanli’dan cikilmis.

    Turk kadinlari bugun ku konumunu Atataturk’e ve O’nun kurdugu Cumhuriyet’s borcludur.

  2. Abi says:

    Nicin yayinlanmiyor????????

  3. mazlum says:

    turk devleti irkci fasist ayrimci dir insanlari din dil irk kulturune adalete ve hukuka saygisi olmayan turk devleti imkarla kadin hic bir zaman hak verme bilgi ve kulture sayip deyildir

    turk devletin insanlik adina morali kalmamistir

    londra baskonsulusunu ayrimciliktan dolayi sidetle koniyorum