kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
STERLIN
40,6389
BITCOIN
$64.101
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Dizi ihracatı 350 milyon doları aşacak”

Gösterildiği ülkelerde yüksek izlenme oranlarını yakalayan Türk dizilerinde ihracatın 2015 yılında 350 milyon dolar barajını aşması bekleniyor. Dizi ihracatçısı Can Okan: “Bu sene dizi ihracatının 350-375 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

“Dizi ihracatı 350 milyon doları aşacak”
30.03.2015
0
A+
A-

diziihracat
Gösterildiği ülkelerde yüksek izlenme oranlarını yakalayan Türk dizilerinde ihracatın 2015 yılında 350 milyon dolar barajını aşması bekleniyor. Dizi ihracatçısı Can Okan: “Bu sene dizi ihracatının 350-375 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Uzakdoğu pazarına girmeye çalışıyoruz, görüşmeler devam ediyor, önemli mesafe katettik, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Çin gibi büyük pazarları zorluyoruz” dedi.
Lale Devri, Kurtlar Vadisi Pusu, Kara Gül, Filinta ve Diriliş “Ertuğrul” gibi birçok dizinin ihracatını yapan firmanın yöneticisi Can Okan, Türk dizilerinin yaklaşık 80 ülkede yayınlandığını söyledi.
Dizi ihracatının geçen yıl 300 milyon dolara yaklaştığına dikkati çeken Okan, “Yaptığımız araştırmalar ve sektörden diğer arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bu sene dizi ihracatının 350-375 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

LATİN AMERİKA SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRDİ

Can Okan, Ortadoğu ‘da ve Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasi gelişmelere bağlı olarak bu ülkelere dizi ihracatında yavaşlama yaşandığını, bu yüzden sektör temsilcilerinin alternatif pazarlara yöneldiğini belirtti.
Yakın zamanda Güney Amerika’ya dizi ihracatının başladığını anımsatan Okan, “Latin Amerika pazarı sektöre yeni bir hareket getirdi, şu an ciddi bir büyüme içerisinde. Bir zamanlar dünyada ve Türkiye’de fırtınalar estiren ‘Telenovela’ dizilerinin çıktığı bölgede artık Türk dramaları izleniyor” diye konuştu
Latin Amerika’nın dizi ihracatında önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Okan, “Bugün Şili’de yayınlanan ilk Türk dizisi olan Binbir Gece çok başarılı oldu. Oradaki yayıncımız, yeni doğan bebeklere Onur ve Şehrazat isimleri verilmeye başlandığını söyledi” ifadesini kullandı.

TÜRK DİZİLERİ UZAKDOĞU’DA

Can Okan, Türk dizilerinin Uzakdoğu ülkelerine de pazarlanması için girişim başlatıldığını belirterek, “Uzakdoğu pazarına girmeye çalışıyoruz, görüşmeler devam ediyor, önemli mesafe katettik, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Çin gibi büyük pazarları zorluyoruz” ifadesini kullandı.

berguzar-korel
Bergüzar Korel dükkan açıyor

“Kurabiyeler yapıp satabileceğim bir dükkan düşünüyorum” diyen Bergüzar Korel, o dükkanı Cihangir’de kiraladı.
Organik gıdalardan yaptığı yemek ve tatlı tariflerini sosyal medyada paylaşan ünlü oyuncu Bergüzar Korel, geçen hafta bir kurabiyeci dükkanı açmaya karar verdiğini açıklamıştı. Korel, aradığı dükkanı Cihangir’de buldu.

ORGANİK YİYECEKLER SATACAK

Cihangir-Anahtar Sokak’taki küçük bir dükkanı geçtiğimiz hafta sonu kiralayan Korel, mekanın iç dekorasyonuyla ilgili çalışmalara da bu hafta başlayacak. Korel, dükkanda organik besinler ve yaptığı kurabiyeleri satacak.
Bergüzar Korel’in semtte kasapçılık yapan mal sahibinden kiraladığı dükkan, Cihangir’in sessiz sokaklarından birinde…
‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz!’

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı yeni dizi projesi, ünlü oyuncular Deniz Çakır ile Oktay Kaynarca’yı aynı sette buluşturdu. Dizinin çekimlerine geçtiğimiz günlerde İstanbul’da başlandı. Oktay Kaynarca, dizide Hızır adlı bir mafya babasını canlandırıyor. Kalabalık bir ailenin reisi olan Hızır’ın eşi Meryem’i de Deniz Çakır oynuyor.

KARADENİZ KADINI OLACAK

Çakır, ailesine her şart altında sahip çıkan, otoriter bir Karadeniz kadını rolüyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Rolü için imajını yenileyip saçlarını kestiren oyuncu, “Daha önce canlandırdığım karakterlerden çok farklı” dediği Meryem için heyecanlandığını söylüyor. Yönetmen koltuğunda Onur Tan’ın oturduğu, oyuncu kadrosunda Tarık Ünlüoğlu, Müjde Uzman, Ozan Akbaba ve Yunus Emre Yıldırımer’in de yer aldığı dizi, yakında seyirciyle buluşacak.

tubabuyukustun
Tuba Büyüküstün: Çocuklarımı göremiyorum

Tuba Büyüküstün de dizi sürelerinden ve ağır çalışma koşullarından şikayetçi. Kara Para Aşk’ın Elif’i Tuba Büyüküstün, süreleri 60 dakikaya inmedikçe bir daha dizi çekmek istemediğini açıklayan Kenan İmirzalıoğlu’na destek verdi. Çok çalıştıklarını ve bu şartların yıllardır değişmediğini belirten Büyüküstün, “Yıllardır düzen böyle ama birilerinin elini artık taşın altına koyması gerek.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.