kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
STERLIN
40,9450
BITCOIN
$70.447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

AK Parti Londra’da seçim koordinasyon merkezi kurdu

“Seçimlerden İngiltere’de AK Parti’nin birinci parti olarak çıkması için gayret göstereceğiz”

AK Parti  Londra’da seçim koordinasyon merkezi kurdu
18.04.2015
0
A+
A-

AK Parti  Londra’da seçim koordinasyon merkezi kurdu

Türkiye’deki seçimlerde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına da seçme hakkının tanınmasının ardından ilk olarak geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy veren yurtdışındaki Türk vatandaşları bu defa genel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

DSC_0037

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 25. dönem milletvekillerinin seçileceği 7 Haziran seçimleri yaklaşırken, siyasi partiler yurtdışında yaşamını sürdüren vatandaşların seçme hakkını kullanmaları için Avrupa ülkelerinde örgütlü çalışmalar yürütüyor.

AK Parti diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İngiltere’de de, ‘Seçim Koordinasyon Merkezi’ oluşturdu.

AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyon Merkezi, Şükrü Aybakar, Ali özdemir, Yusuf Kılınç, Mehmet Poyraz, Ali Kılınç, Celal Gökçe ve Özlem Acı ile Erhan Öksüz’den oluşturuldu.

Merkez üyeleri Pazar günü Londra’nın Harringay bölgesindeki Devran Restaurant’ta, Londra’da yerleşik Türk basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Şükrü Aybakar yaptığı açıklamada, çalışmalara 1 Mart’ta başladıklarını hatırlatarak, “Öncelikle adres kaydı olmayan vatandaşlarımızın kayıtları için adres beyan formlarını toplumun her kesimine ulaştırarak, Yüksek seçim Kurulu’nun belirlediği 14 Mart tarihine kadar kayıt yapmaları yönünde çalışmalar yürüttük. Daha sonra ise, adres kaydı olmayanların 27 Mart’a kadar itiraz ve adres kayıtları konusuna odaklandık” dedi.

36 BİN TÜRK VATANDAŞI OY KULLANACAK

İngiltere ve İskoçya’da oy verme tarihi olan 30 ve 31 Mayıs tarihlerine kadar AK parti üst düzey yöneticilerine ağırlayarak, vatandaşlarla buluşturacaklarını açıklayan Aybakar, “Geçen sene Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi bu seçimlerin de huzur ve sukunet içerisinde geçmesi için çalışacağız. Türkiye’den gelecek parti üst düzey yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile İngiltere’deki vatandaşlarımızla temaslarımız sürecek. Seçimlerden İngiltere’de AK Parti’nin birinci parti olarak çıkması için gayret göstereceğiz. Türkiye’nin Londra başkonsolosluğu’ndan edindiğimiz bilgiye göre İngiltere ve İskoçya’da toplam 36 bin vatandaşımız oy verecek. Bu seçimlerde vatandaşlarımızın bu görevini yerine getirmeleri için oy verme gününe kadar yoğun çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

Londra’da, oy verme işleminin 30 ve 31 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Olympia fuar merkezinde gerçekleşeceğini belirten Şükrü Aybakar, ayrıca İskoçya’nın yönetim merkezi Edinburgh’ta da oy verilebileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, 17 Nisan Cuma günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Londra’ya gelerek seçim çalışmalarına katılacağı da belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.