kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
STERLIN
40,7926
BITCOIN
$64.246
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Britanya’da göçmenlerin varlığı kutlanıyor

Welfare of Immigrants (JCWI) Britanya’daki göçmenlerin varlığını kutlayan bir kampanya başlattı.

Britanya’da göçmenlerin varlığı kutlanıyor
18.04.2015
0
A+
A-

“Kötüleme zamanı değil, kutlama zamanı”

Britanya’da göçmenlerin varlığı kutlanıyor

İngiltere’de faaliyet gösteren hayır kurumu the Welfare of Immigrants (JCWI) Britanya’daki göçmenlerin varlığını kutlayan bir kampanya başlattı. Kampanya posterleri 400 tube istasyonu, bilboardlar ve 550 tren istasyonunda sergilenirken, £44,000 bağış toplandı.

gocmenposteri gocmenposteri3

1967 yılından beri, ülkedeki mevcut göçmen kanunlarından negatif yönde etkilenen, Britanya’ya göç eden kişi ve ailelere yardım eden hayır kurumu göçmenlerin Britanya’daki yaşama pozitif katkılar sunduğunu vurguluyor ve bu kampanyada bunun bir parçası.

“I am an immigrant” (Ben bir göçmenim) kampanyası Movement Against Xenophobia (Yabancı Düşmanlığı Hareketi) tarafından tasarlandı. 15 farklı meslek grubundan göçmen posterlerde yer aldı. İtfaiyeciden, psikiyatr hemşiresine, avukattan otobüs şoförüne farklı ülkeden göçmenler fotoğraf verdi.

Welfare of Immigrants yönetim kurulu başkanı Habib Rahman: ” Bu kampanya çerçevesinde birçok insandan inanılmaz destek aldık. Aldığımız destek şunu gösteriyor; İnsanlar göçmenlere karşı düşmanlıktan ve onların günahkeçisi olarak görülmesinden bıkmış. Binlerce insan tolerans gösterememeyi reddediyor ve toplumda farklı insanların olmasını, çeşitliliği kutlamak istiyor.”

SİYASİ PARTİLER GÖÇMEN İSTEMİYOR

Genel seçimler yaklaşırken Britanya’ya gelen ve yaşayan göçmenler siyasi partiler için en önemli siyasi noktalardan biri. Tüm partiler sınırların kontrol altına alınacağının sözünü veriyor. Göçmenlere en yakın gibi duran parti İşçi Partisi sözcüsü “Göçmenler ülkemizin ekomik ve sosyal hayatına önemli katkılarda bulundular ancak ülkeye girişleri kontrol altına alınmalı” diye açıklamada bulunmuştu.

Oy verenler için de göçmenler önemli meselelerden biri. Kimi göçmenleri ülkenin ekonomik krizinden sorumlu tutuyor. Kimi ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamına katkıda bulunduğunu düşünüyor. 4 milyona yakın göçmen oy hakkına sahip.

Siyasi platformda ‘negatif’ bir konu olarak söz edilen göçmenlik bu kampanya ile ‘kutlanan’ bir unsura dönüştü.

Kampanya yürütücüleri “Göçmenler bizim toplumumuzun kumaşının parçalarından biri. Onları kötüleme zamanı değil, kutlama zamanı” diye ifade etti.

gocmenposteri2 imanimmigrant

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.