kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kıbrıs’ta bahar havası

Kuzey Kıbrıs’ta yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades Lefkoşa’daki tarafsız bölgede bir araya gelerek geçen yıl Ekim ayında kesintiye uğrayan barış sürecini yeniden başlattılar.

Kıbrıs’ta bahar havası
16.05.2015
0
A+
A-
Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan görüşme çncesi liderler olumlu açıklamalrda bulundu.

Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan görüşme öncesi liderler olumlu açıklamalrda bulundu. (FOTO: BBC TURKİSH)

Kuzey Kıbrıs’ta yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades Lefkoşa’daki tarafsız bölgede bir araya gelerek geçen yıl Ekim ayında kesintiye uğrayan barış sürecini yeniden başlattılar. Liderler bölgedeki BM İyi Niyet Misyonu Ofisi’nde bir araya geldiler. Liderlerin görüşmede genel olarak konuların üzerinden geçip müzakerelerin yapısı ve sıklığını karara bağlamaları bekleniyor. Görüşmede, müzakerelerin yeniden başlamasına destek amacıyla adaya gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da hazır bulunuyor. Görüşmelerin yeniden başlayacağı hafta başında Rum lider Nikos Anastasiadis ve Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı’nın Lefkoşa’da Ledra Palas otelinde BM’in davetiyle biraraya gelmelerinden sonra açıklanmıştı.

İLK BULUŞMA OLUMLU GEÇTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Özel Danışmanı Espen Barth Eide görüşmelerin ‘çok olumlu bir ortamda’ gerçekleştiğini söyleyerek ve “Müzakerelerin tekrar başlayacağı 15 Mayıs sabahı hep birlikte, kararlılık gösteren iki liderle çalışmaya başlayacağız. Onların ortak çabasıyla adaya çözüm gelecek” demişti. Yaklaşık iki saat süren yemeğin ardından Rum lider Anastisiades Twitter hesabından, “Ülkemizin yeniden birleşmesine öncülük edecek, sağlam bir diyalog için şartların yaratılmasını umuyorum” mesajını paylaşmış, Kuzey Kıbrıs lideri Akıncı da yine Twitter’da, “Olumlu bir görüşme ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” demişti. (BBC Turkish)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.