kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
STERLIN
40,3713
BITCOIN
$64.109
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kültür-Sanat emekçileri HDP’ye oy istedi

Geçtiğimiz Pazartesi günü Wood Green Kütüphanesi’nin önünde toplanan bir grup sanatçı, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek olmak için basın aracılığıyla oy çağırısında bulundular.

Kültür-Sanat emekçileri HDP’ye oy istedi
28.05.2015
0
A+
A-

 

DSC_0423Geçtiğimiz Pazartesi günü Wood Green Kütüphanesi’nin önünde toplanan bir grup sanatçı, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek olmak için basın aracılığıyla oy çağırısında bulundular.

Çoğunluğu Londra’da çalışmalarını sürdüren ve  farklı branşlarda faaliyetlerde bulunan sanatçılar, 7 Haziran’da Türkiye’de yapılacak olan genel seçimlerde HDP’ye destek vereceklerini kamuoyuna duyurdular.

Santçılar adına konuşma yapan sinema yönetmeni Haco Çeko “Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde önemli bir süreçten geçilirken, böylesi bir dönemde yapılacak olan 7 Haziran genel seçimleri hayati önem taşımaktadır” diyerek sözlerine başladı.

Haco Çeko “emekçilerin hak gasplarına,eğitimin bilimsel, sorgulayan, eleştiren değil muhafazakar, itaat eden bir nesil yetiştiren tarzda düzenlenmesine,Kürt halkına, Alevi inancına ve diğer etnik ve dinsel inançlara sahip kesime yönelik saldırı, inkar ve asimilasyon politikalarına, kadın haklarına yönelik saldırılara, gençlerin geleceksizleştirilmesine ve çevrenin talan edilmesine yönelik mücadelede emek, demokrasi, barış güçlerinin kazanımla çıkması için 7  Haziran’da yapılacak olan genel seçimler önemlidir” diye konuştu.

DSC_0419

90 SANATÇI İMZASIYLA DESTEK VERDİ

Londra’da Türkçe konuşan toplum arasında iyi tanınan Cahit Baylav, Ceyhun C. Güner, Çiğdem Aslan, Olcay Bayır, Sedat Sarıcı, Sümer Erek ve Vehbi Koca gibi isimlerin de imzasının bulunduğu “Oylar HDP’ye” çağırısına yaklaşık 90 sanatçı imzalarıyla destek verdi.

Destek verenler arasında akademisyenlerin de olduğunun bilgisine yer veren Nimet Sayar “halkların, ötekileştirilenlerin, ezilen kesimin parlementoda sesi olacak olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ittifak içinde olan parti ve örgütlerini destekliyor, “oylarımız HDP’ye” diyoruz. İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürt kökenli emekçilerin, toplumun, aydınların ve sanatçıların oylarını HDP’ye vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

DSC_0413

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.