kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
STERLIN
40,7202
BITCOIN
$63.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Vergi, Avrupa ve barınma

Muhafazakar Partili yeni hükümet göreve başladı. Avrupa Birliği referandumu, vergi ve belediye evlerini satın almayı öngören yönetmeliğin devamı hükümetin planlarının başında geliyor.

Vergi, Avrupa ve barınma
28.05.2015
0
A+
A-

 

Kraliçe yeni parlamentonun ilk açılış konuşmasını dün yaptı.

Kraliçe yeni parlamentonun ilk açılış konuşmasını dün yaptı.

 

Muhafazakar Partili yeni hükümet göreve başladı. Avrupa Birliği referandumu, vergi ve belediye evlerini satın almayı öngören yönetmeliğin devamı hükümetin planlarının başında geliyor.  Muhafazakar Partili hükümet Britanya’nın Avrupa Birliği’ndeki üyeliğinin sürdürüp sürdürmemesi ile ilgili referandumu 2017 yılı bitmeden yapmayı planlıyor.

Kraliçe konuşmasında ayrıca gelir vergisi, KDV ve sigorta ödemeleri önümüzdeki 5 yıl boyunca artmayacağını belirtti. 30 saatten az çalışanların sigortası gelir vergisiyle birlikte alınacak.

Çalışan anne-babalar için İngiltere’de 30 saat ücretsiz çocuk bakımı sağlanırken, 3 ve 4 yaşındakiler okul süresi kadar 38 hafta eğitim alabilecekler.

David Cameron’ın açıkladığı paket 26 planı içeriyor. “Çalışan insanlar için” başlıklı paket için Cameron, daha fazla iş yaratıp ülkeyi birarada tutmayı hedeflediklerini söyledi.

David Cameron milletvekillerine şunları söyledi: “Ben bu seçimle Britanyalılardan kesin bir talimat aldım. Bir saniyeyi bile vakit kaybetmeden sorunlarla ilgilenmemiz gerekiyor”

“GELECEK KIRILGAN”

Ancak Muhafazar Partililerin aksine İşçi Partili Harriet Harman geleceğin kırılgan olduğunu söyledi. Harman sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomide büyüme görmemize rağmen, bunun faydaları paylaşılamıyor ve bu da ekonomiyi kırılgan hale getiriyor. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Britanya üretim konusunda çok geride.

Britanya az eğitimli, düşük maaşlı, iş güvenliği olmayan bir ortamda başarılı olamaz. Ekonomik zenginliğe giden yol yüksek vasıflı ve uzun vadeli bir yaklaşımla olmalı.  Ancak bizim üretimimiz eğitim eksikliği, yetersiz alt yapı ve endüstri ile geride kalıyor.”

İNGİLİZ OYLAR

Hükümet İngiliz yasaları için İngiliz oyları başlığı altında anayasal bir değişiklik yapacak. Reforma göre Westminster Parlamentosu hem İngiltere hem Britanya için yasa yapan bir yer. Ancak bu durum İskoçya ve Galler için geçerli olmayan yada etkilemeyen kanunları da içerdiği için değiştirilmeli.

İNSAN HAKLARI

Hükümet tabi olduğu mevcut insan hakları kanunundan çıkıp Britanya İnsan Hakları başlıklı bir kanun oluşturmak istiyor.

Liberty’nin direktörü Shami Chakrabarti “Kraliçe’nin konuşmasında geçen Muhafazakar hükümetin mevcut insan hakları kanununu çöpe atıp  Britanya insan hakları kanununu yürürlüğe almak istemesi heyecan verici. Bu çok uzun bir yol ancak özgürlüğün arkadaşı olmanın zamanı.

“Bu parlamento Britanya’da insan hakları kanunun önemini ve  ve bizim dünyadaki repütasyonumuzu anlıyor. Dahada önemlisi bazı vatandaşlara öncelikli hak verecek olmak çok tehlikeli olur”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.