kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5942
EURO
34,7581
STERLIN
40,5803
BITCOIN
$62.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londralı Mali Müşavir Betül’den albüm

Yaşamını Londra’da Mali Müşavir olarak sürdüren Betül Can, çıkardığı ‘Aşk Benimle Durur’ pop albümü ile müzik sektörüne iddialı adım attı.

Londralı Mali Müşavir Betül’den albüm
25.06.2015
0
A+
A-

 

Betül Can'ın çıkardığı albümün kapağı.

Betül Can’ın çıkardığı albümün kapağı.

Yaşamını Londra’da Mali Müşavir olarak sürdüren Betül Can, çıkardığı ‘Aşk Benimle Durur’ pop albümü ile müzik sektörüne iddialı adım attı.

Albüm çıkarmanın cesaret istediği bir dönemde, sürpriz bir albümle çıkış yapan Betül Can, albümünde hepsi yeni ve orijinal yedi şarkıya yer verdi.

Albüme adını veren ‘Aşk Benimle Durur’ şarkısını, ‘Var Ya Da Yok’ takip ediyor. ‘Nispet’, ‘Tesadüf’, Sadakatin Gömleği’, ‘Plan’ ile devam eden albüm, sanatçının ‘Son Söz’ü ile müzikseverlere ulaştı.

Herkesin tatil moduna girdiği, yaz sıcaklarının daha fazla hissedildiği Haziran ayının ikinci yarısında Youtube’da yayınlanmaya başlanan ‘Aşk benimle Durur’ daha ilk günden önemli bir dinleyici kitlesine ulaştı.

Albümde yeralan bütün şarkılara, uyumlu sesi ve farklı yorumu ile, daha ilk günden müzik dünyasında çıkışını sürdüreceğinin işaretini veren Betül Can’a, dinleyicilerinden takdir ve cesaretlendiren eleştiriler gelmeye başladı.

Betül Can

Betül Can

BİR KOLTUKTA İKİ KARPUZ

Londra’da geniş bir sektöre mali müşavirlik hizmeti veren firma yöneticiliğinin yanısıra, pop müzik gibi rekabetin yoğun olduğu bir sektörde albüm çıkaran Betül Can, albüm ile ilgili soruları cevaplandırdı…

Müzikle ne zamandan beri ilgileniyorsunuz?

Aslında bu soruya herkes klasik ‘çocukken’ diye cevap verir. Ben de şarkı söylemeyi çok seven bir çocuktum. Fakat müziğe çocukluğumda başladım demeyeceğim. Sanıyorum 2012 senesinde Londra’da bir koro ile başladı müzik hayatım. Koro çalışmalarında müziğin bana çok iyi geldiğini keşfettim çünkü çok yoğun tempoda çalışan biriyim. Londra’da 17 yıldır mali maşavirlik yapıyorum ve işimin stresi oldukça fazla. Beni iş stresinden arındırdığı ve huzur verdiği için müziğe devam ettim. Daha sonra çevremde müzisyen arkadaşlarım olmaya başladı. Müzikle hergün daha yakınlaşmaya başladım. Nereye gitsem mikrofon uzatıyorlardı ben de bunu daha profesyonelleştirmeye karar verdim. Çevremdeki arkadaşlarımın isteği, dostlarımın tavsiyeleri üzerine bu albüm yolculuğuna çıktım.

Müzik dünyasının önemli isimlerinden sevgili Mustafa Arapoğlu’nun yönetmenliğinde albüm çalışmalarına başladık. Çok keyifli  fakat yorucu bir çalışma sonucu albümüzü 22 Haziran’da Musicom etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunduk.

-Albüm çıkarma süreci nasıl gelişti?

Galiba en zoru herkesin aynı duyguda keyifle dinleyeceği şarkıları bulmaktı. Geçen yılın Ekim ayında karar verdik, Kasım ayında çalışmalara başladık. Aranjelerin yapılması, benim gidip gelmelerim süreyi biraz uzattı doğal olarak. Yurtdışında yaşıyordum ve canlı kayıtlar için her ay İstanbul’a gitmek zorundaydım. Çok sık seyahat etmemin dışında albüm çalışmaları çok keyifli geçti. Böylece hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Albümün ortaya çıkmasında emeği geçen sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

-Albümde hangi tür müzik ağırlık kazanıyor?

Türk sanat müziği benim vazgeçilmezim. Müziğin her türlüsünü seviyorum ve dinliyorum. Zor bir soru bu, ruh halime bağlı birazda… Bazen evde sanat müziği mırıldandığım da oluyor ama şarkılarım pop. Belki dış görüntümle bütünleşiyor pop. Tarzıma uygun. Türk sanat müziği de ruhuma uygun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.