kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Sağlık Turizmi Zirvesi Londra’da yapıldı

Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı ile Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) işbirliğiyle organize edilen…

Sağlık Turizmi Zirvesi Londra’da yapıldı
29.06.2015
0
A+
A-
Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı ile Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) işbirliğiyle organize edilen zirve 25-27 Haziran arası 116 Pall Mall’da Yöneticiler Enstitüsü’nde gerçekleitirildi.
DSC_0360

(Soldan sağa) Sağlık Turizmi ve Konaklama Genel Koordinatörü Ayşen Toksöz, BUPA Cromwell Hastanesi Cerrahi Müdehale Müdürü Philippa Fieldhouse, Türkiye Merkez Bankası İngiltere Temsilcisi ve Londra Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Çiğdem Koğar, Güven Hastanesi Genel Müdürü Aylin Yaman, Walgreens Boots Alliance Uluslararası Toptan Pazarlama Müdürü Burak Borahan

Londra Sağlık Turizmi Zirvesi, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Sağlık Turizmini Geliştirme Kurumu’ndan Dr. Selim Mutgan, Sağlık Bakanlığı’ndan Prof. Dr. Ömer Tontuş, TBCCI Başkanı Emma Edhem,  NHS’den Liam Cahill ve NHS’den Carol Roberts’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İngiltere ve Türkiye’den birçok firmayı bir araya getirerek, bu iki ülke arasında sağlık turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen sağlık zirvesi, ulusal ve uluslararası alanda işbirliği çalışmalarının önemine dikkat çekildi.

Sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturmak ve de gelişimi sağlamak amacıyla 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen üç günlük zirveye Türkiye’den özel hastanelerin yanı sıra, Tıbbi teknoloji alanında hizmet veren sağlık kurumları da katıldı.

Zirveye katılan Türk ticaret heyetleri, organize edilen birebir görüşmeler ile İngiltere’nin önemli satın alma kuruluşları olan National Health Service (NHS) yetkilileri, sigorta şirketleri, sağlık turizmi yatırımları ve acentelerle işbirliği başlatma fırsatı buldu. Hastane ve sağlık kuruluşları, termal, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunan tesisler, zirvede kendilerini tanıttı.

DSC_0284

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Tontuş

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Tontuş, Sağlıkta Dönüşüm Programı sonrasında özellikle sağlık turizminin artırılmasına önem verildiğini belirterek, Onuncu Kalkınma Programı’nda da buna geniş yer verildiğini söyledi.

Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformların dünyada geniş yankı bulduğunu ve olumlu karşılandığını ifade eden Tontuş, sağlık turizminin ilerlemesi için her türlü yasal düzenlemenin yapıldığını, bu alanda yapılacak tanıtımlara ağırlık verildiğini anlattı.

Tontuş, sağlık turizminin ülkeye ciddi gelir kaynağı olacağını da vurgulayarak, yakın coğrafyadaki ülkelerin dışında Avrupa’nın da dikkatini çekmek istediklerini bildirdi.

DSC_0321

TBCCI Başkanı Emma Edhem

 

 

 

Sağlık Turizmi ve Konaklama Genel Koordinatörü Ayşen Toksöz, BUPA Cromwell Hastanesi Cerrahi Müdehale Müdürü Philippa Fieldhouse, Türkiye Merkez Bankası İngiltere Temsilcisi ve Londra Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Çiğdem Koğar, Güven Hastanesi Genel Müdürü Aylin Yaman, Walgreens Boots Alliance Uluslararası Toptan Pazarlama Müdürü Burak Borahan da “Sağlık Turizminde Sigorta Şirketlerinin, Aracı Firmaların ve Hastanelerin rolü” konu başlığı altında birer konuşma yaptılar.

Zirve sonrasında akşam verilen özel yemeğe katılan konuklar birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

DSC_03077

NHS yöneticileri Carol Roberts (solda) ve Liam Cahill

DSC_0301

(Soldan sağa) TBCCI Başkanı Emma Edhem, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Tontuş ve Dr. Selim Mutgan

DSC_0289

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.