kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
STERLIN
40,7352
BITCOIN
$64.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Cenazeler İngiltere’de

Tunus’taki saldırıda hayatını kaybeden ve İngiliz olan 30’unun cenazeleri İngiltere’ye askeri uçaklarla getirildi.

Cenazeler İngiltere’de
02.07.2015
0
A+
A-

 

Tunus'taki teörer saldırısının 30 İngiliz kurbanının cenazeleri törenle karşılandı.

Tunus’taki teörer saldırısının 30 İngiliz kurbanının cenazeleri törenle karşılandı.

Tunus’ta geçtiğimiz Cuma günü ve dünya çapında yankı uyandıran terörist sadırıda hayatlarını kaybeden 38 kişiden, Britanyalı olan 30’unun cenazeleri  İngiltere’ye getirildi

Deniz kenarındaki Sousse kasabasındaki Imparial Marhaba Oteli’nin plajına Seifeddine Rezqui adında Tunuslu bir öğrenci tarafından düzenlenen saldırıyı incelemek üzere  turizm polislerinin de aralarında olduğu 1000 güvenlik görevlisi Tunus’a gitti. ISID’in üstlendiği olay için çeşitli bilgilerde tek tek ortaya çıkıyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond tarafından verilen yeni bir bilgiye göre saldırgan, geçtiğimiz Ocak ayında ISID kampının bulunduğu Libya’ya seyahat etti.

Seifeddine Rezqui'nin Libya'daki ISID'in eğitim  kampına gittiği açıklandı.

Seifeddine Rezqui’nin Libya’daki ISID’in eğitim kampına gittiği açıklandı.

Tunus güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölü olarak ele geçirilen 23 yaşındaki Seifeddine Rezqui’nin çevresinde sakin biri olarak tanındığı, futbolu iyi takip ettiği ve Real Madrid’in taraftarı olduğu verilen bilgiler arasında.

Olayı hemen öncesinde saldırganı elinde silahı ile gören Tunusluların onu vazgeçirmeye çalıştığı, bazı kişilerin çevredeki inşaat malzemelerini üzerinde attıkları, onun bu engelleme çağrılarına “Ben size öldürmeyeceğim ki” şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. Bu arada Rezqui’nin 10 saniye kadar bir telefon görüşmesi yaparak, elindeki kalaşnikof tüfekle turistlere kurşun yağdırdığı belirtildi.

Tunuslu saldırganın uyuşturucu alarak, bu eylemi gerçekleştirdiği belirtilirken, üzerinde bir de el bombası bulundu. Seifeddin Rezqui’nin ikinci aşamada bombayı patlatarak, kendi ile birlikte daha çok sayıda turisti öldürmeyi planladığı da ortaya çıktı.

Öte yandan saldırıda hayatlarını kaybeden ve kimlikleri belirlenen 22 Britanyalı RAF Blize Noron Havaalanına getirildi. İsimleri belirleme aşamasında olan diğer 8 kişinin cenazelerinin de en kısa süre İngiltere’de olması bekleniyor. Bu arada biri ağır olan yaralılardan dördü de getirilerek Londra, Birmingham, Oxford ve Plymouth’daki hastanelerde tedavilerine

Araştırmalarda geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen ve 20 turistin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Tunus’taki müzeye yapılan saldırının da Rezqui’nin de eğitim aldığı ISID’in Libya kampında planladığı tahmin ediliyor.

Tunus’ta geçtiğimiz Mart ayında bir müzeye düzenlenen saldırıda çoğunluğu turist 22 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.