kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
STERLIN
40,9336
BITCOIN
$70.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Üniversiteliler televizyonda ne izliyor?

Üniversite öğrencilerinin televizyonda en çok izlediği programlar belli oldu.

Üniversiteliler televizyonda ne izliyor?
03.07.2015
0
A+
A-

 

Londra_Sayfa29 universitelilerahmethakan

Üniversite öğrencilerinin televizyonda en çok izlediği programlar belli oldu.

Türkiye’de Üniversite Medya Birliği tarafından üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırma ile öğrencilerin ekran tercihleri belli oldu. Üniversite Medya Birliği’nin 60 üniversitede yaptığı araştırmaya 3 bin öğrenci katıldı. Araştırmada, televizyon programları rating raporları dikkate alınarak 10 farklı kategoride değerlendirildi. İşte, üniversitelilerin en çok izlediği televizyon programları:

Londra_Sayfa29 universiteliarastirmafatihportakal

ANA HABER KATEGORİSİNDE LİDER FATİH PORTAKAL

 ‘En çok izlediğiniz ana haber bülteni hangisi?’ sorusuna üniversitelilerin yüzde 41’i Fatih Portakal ile Fox Ana Haber cevabını verdi. Yayınlarında sosyal medyayı son derece aktif kullanan anchorman Fatih Portakal’dan sonra Nazlı Çelik Bilgili ile Star TV Ana Haber ve Cüneyt Özdemir ile Kanal D Ana Haber en çok izlenenler arasında yer aldı. Beyaz Show Açık Ara  Talk-show programları kategorisinde, üniversiteliler yüzde 45 gibi yüksek bir oranla Beyaz Show dediler. Beyazıt Öztürk’ün 20 yıllık programının ardından en çok izlenenler, Okan Bayülgen’in programı Dada Dandinista ve Mesut Yar’ın sunduğu Burada Laf Çok oldu. Sporun 1 Numarası Beyaz Futbol  Beyaz Futbol, üniversite öğrencilerinin de en çok tercih ettiği spor programı oldu. Beyaz TV’nin programını, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol ve TRT’nin Stadyum programları takip etti.

AHMET HAKAN’IN TARAFSIZ BÖLGE EN ÇOK İZLENİYOR

Araştırmaya katılanların yüzde 60’ının ‘tartışma programı izlemiyorum’ diye yanıt vermesi üniversitelilerin tartışma programlarına karşı ilgisiz olduğunu ortaya koydu.  Tartışma programı izleyen öğrenciler ise tercihlerini Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’den ve Habertürk’te yayınlanan Türkiye’nin Nabzı’ndan yana kullandı. Müge Anlı Sürprizi Magazin programları kategorisinde ‘izlemiyorum’ diyenlerin oranı yüzde 68’i bulurken, izleyenlerin en çok tercih ettiği program Show TV’de yayınlanan Elif Özkul ile Cumartesi Sürprizi oldu.

YÜZDE 77’Sİ MÜGE ANLI’YI İZLİYOR, GÜLDÜR GÜLDÜR LİDER

Öte yandan araştırmaya katılanların yüzde 77’si ‘gündüz kuşağı programı izlemiyorum’ diye yanıt verirken atv’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert, Esra Erol’u da geride bırakarak üniversitelilerin en çok izlediği gündüz kuşağı programı oldu. Üniversiteliler tarafından en çok izlenen dizi Medcezir, en çok izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster olurken, moda programları kategorisinde lider TV8’de yayınlanan İşte Benim Stilim, komedi programları kategorisinin birincisi ise Güldür Güldür oldu.

ARAŞTIRMAYA DESTEK VEREN ÜNİVERSİTELER

Üniversite Medya Birliği’nin TV araştırmasına destek olan üniversite kulüpleri:  Atatürk Üniversitesi İletişim Kulübü, Balıkesir Üniversitesi Medya ve İletişim Kulübü, Beykent Üniversitesi Mikrofon Kulübü, Beykent Üniversitesi Gazetecilik Kulübü, Bilkent Üniversitesi Gazete Bilkent, Cumhuriyet Üniversitesi Genç Kariyer Kulübü, Ege Üniversitesi İletişim ve Sosyal Medya Topluluğu, Ege Üniversitesi Genç Ege Topluluğu, Hitit Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Yeni Nesil İletişim Kulübü, İstanbul Üniversitesi Kültür Kulübü, İstanbul Arel Üniversitesi PR 2.0 Kulübü, İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Kulübü, İstanbul Gelişim Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir FM, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Kulübü, Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübü, Namık Kemal Üniversitesi İnovatif Medya Topluluğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gençlik Kulübü, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Kulübü ve Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kulübü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.