kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5567
EURO
34,9001
STERLIN
40,5436
BITCOIN
$66.726
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kırkısraklılar merkezinde depresyonla ilgili toplantı

Enfield’ın Ponders End bölgesinde bulunan Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi’nde 27 Haziran’da halka açık “Depresyon nedir, nasıl anlaşılır ve başa çıkılır“ başlıklı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırkısraklılar merkezinde depresyonla ilgili toplantı
07.07.2015
0
A+
A-

 

IMG_0833

Psikoterapist Ufuk Genç’in sunumunu yaptığı toplantıda ayrıca Enfield Belediyesi’nin Toplumsal Organizasyonlar’dan sorumlu Meclisi Üyesi Yasemin Brett ve derneğin yöneticilerinden Erdal Doğan da kısa konuşmalar yaptılar.

HAYATTAN TAT ALAMAMAK HASTALIĞA DÖNÜŞEBİLİR

Daha çok merkezin üyelerinin katıldığı toplantıya Ufuk Genç kısa bir depresyon testi ile başladı. Herkesin hayatının bir kısmında ruhsal çöküntü olarakta tanımlanabilecek depresyonu yaşayabileceklerini belirten Genç, durgunluk, yorgunluk, hayattan tat alamama, kızgınlık, aşırı kaygı, içine kapanma gibi belirtilerin hemen herkesin günlük yaşamda kısa süreli hissetmesinin normal olduğunu, ama bu belirtilerin sıklık, şiddet ve süre bakımından’ yoğunlaşıp kişinin hayatını ve ilişkilerini derinlemesine etkilemesiyle ve kendine zarar verme ya da intihar eğilimleriyle‘hastalığa’ dönüştüğünü belirtti.
Depresyonun değişik türleri konusunda da bilgi veren Ufuk Genç, tedavinin ilk aşamada mahalle doktorlarına (GP) gitmekle başladığını daha sonra konuşma terapisi ve sakinleştirici ilaçlarla çoğu depresyon türlerinin kontrol altına alınabildiğini belirtti.
Genç, kimi depresyon türlerinin hastalıklardan, kalıtsal yollardan ya da geçmişte yaşanmış derin iz bırakan üzücü olaylardan kaynaklandığını bazen de ani bir kayıp, ayrılık ya da stresli iş veya aile ortamının bu süreci tetiklediğini söyledi.

“KAFAYA TAKMA GEÇER” ÖĞÜTÜ YARDIMCI OLMUYOR

Ancak kısa süreli depresyonlarla yediklerimize dikkat ederek, düzenli fiziksel aktivite yaparak, aile ve arkadaşlarımızla daha fazla kaliteli vakit geçirerek, aşırı alkol kullanımından ve uyuşturucu maddelerden uzak durarak başa çıkmayı hatta önlemeyi bile başarabileceğimizi belirten Genç son olarak depresyonu rahatsızlık olarak yaşayanların sorunlarını küçümsemenin ve “kafaya takma geçer“ gibi tepeden bakan lafların yardımcı olmadığını onlara yapılacak en büyük yardımın yargılamadan dinlemek ve ihtiyaçları olduğunda yanlarında olarak başladığını belirtti.

ENFIELD RESIDENTIAL FUND İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantı sonunda Yasemin Brett belediye olarak kesintilere rağmen bu tür projelerle bölge halkını sadece sağlık değil aynı zamanda eğitim ve diğer sorunlara ilgili daha fazla bilgilendirilip çözümün bir parçası olmaya teşvik ettiklerini söyledi.
Projeyi geliştiren, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi yöneticilerinden Erdal Doğan da projenin “Enfield Residential Fund“ ın katkılarıyla gerçekleştiğini ve eğitim, sağlık ve teknoloji konularında buna benzer toplantıları sürdüreceklerini söyledi.

 

IMG_0830

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.