kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
STERLIN
40,6345
BITCOIN
$63.511
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Akıncı: Mülkiyet ve toprak konusu görüşüldü

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakereler çerçevesinde geçtiğimiz Pazartesi günü mülkiyet ve toprak konusundaki kriterlerin görüşüldüğünü belirtti.

Akıncı: Mülkiyet ve toprak konusu görüşüldü
30.07.2015
0
A+
A-

 

Anastiadis, Espen Barth Eide ve Mustafa Akıncı.

Anastiadis, Espen Barth Eide ve Mustafa Akıncı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakereler çerçevesinde geçtiğimiz Pazartesi günü mülkiyet ve toprak konusundaki kriterlerin görüşüldüğünü belirtti. mustafaakinci Akıncı, sonbahardan itibaren yılsonuna kadarki ayların önemli olduğunu belirterek, bu kararlılık ve niyetle devam ettikleri sürece, çözümün yıllar değil aylar içinde olabileceğine dair inancını korumaya devam ettiğini söyledi.

BİR SONRAKİ GÖRÜŞME 1 EYLÜL’DE

Cumhurbaşkanı Akıncı yaptığı açıklamada, Pazartesi günü temmuz ayının ikinci ve son toplantısının yapıldığını, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini, bir sonraki görüşmenin 1 Eylül’de yapılacağını kaydetti. Akıncı, dünkü görüşmenin önce baş başa, daha sonra müzakereciler ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin katılımıyla ve son olarak tüm müzakere heyeti mensuplarının hazır bulunduğu bir toplantı şeklinde gerçekleştiğini ifade etti. Toplantıda, bir önceki görüşmede varılan mutabakat üzerinden geçilerek teyit edildiğini, daha sonra da ağırlıklı olarak mülkiyet ve toprak konusundaki kriterler üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Akıncı, liderler arası bir sonraki toplantının 1 Eylül’de yapılacağını söyledi. Müzakereciler ve heyetleri ile teknik komitelerin ağustos ayı içinde toplantılarını yoğun biçimde sürdüreceklerini söyleyen Akıncı, liderlerin ise eylül ayının ilk yarısında iki toplantı yapması kararı aldıklarını belirtti. Akıncı, ilk toplantının 1 Eylül, ikinci toplantının da 14 Eylül tarihinde yapılacağını ifade etti.

EIDE “BAĞIMSIZ MÜLKİYET KOMİTESİ OLUŞTURULACAK”

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, liderler görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Pazartesi günkü toplantıda “mülkiyet ve toprak” konusunun ele alındığını belirtti. Eide, eşit sayıda Kıbrıslı Türk ve Rum üyeyle bağımsız Mülkiyet Komitesi kurulacağını da açıkladı. Liderlerin mülkiyet hakkına saygı duyulması konusunda uzlaştıklarını, bu hakkın kullanılması ile ilgili farklı alternatifler sunulacağını belirten Eide, şu anki kullanıcılar ile eski kullanıcıların çeşitli seçenekleri olacağını ifade etti. Bu seçeneklerin tazminat, takas ve iadeyi içereceğini kaydeden Eide, seçeneklerin kullanılmasının tarafların üzerinde anlaştığı kriterlere bağlı olacağını belirtti. Etkilenen mülklerin kategorilere ayrılacağı bir liste oluşturulacağını anlatan Eide, bağımsız bir Mülkiyet Komitesi oluşturulacağını, komitenin mülkiyetle ilgili talepler konusunu tarafların karşılıklı olarak üzerinde anlaştığı kriterleri esas alarak çözümleyeceğini ifade etti. Eide, komitenin eşit sayıda Kıbrıslı Türk ve Rum üyesi olacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.