kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.886
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yasadışı çalışanlar 6 ay hapis yatabilir

Muhafazakar Partili hükümetin İngiltere’de yaşayan göçmenlere karşı politikaları her geçen gün sertleşiyor.

Yasadışı çalışanlar 6 ay hapis yatabilir

 

SAYFA1FOTO

Muhafazakar Partili hükümetin İngiltere’de yaşayan göçmenlere karşı politikaları her geçen gün sertleşiyor. Göçmenlik Bakanı James Brokenshire yasadışı çalışan ve sistemi kötüye kullanan göçmenlere karşı baskının süreceğini ve göz açtırmayacaklarını açıkladı.

İngiltere ve Galler bölgesinde yasadışı çalışanlar yeni yürürlüğe girecek “Immigration Bill” kapsamında 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilirler.

Yeni yönetmelik önümüzdeki sonbaharda yürürlüğe girecek. Özellikle takeaway restoranlar ve off-licences’ları hedef alan yeni uygulamada yasadışı olarak çalışanlar 6 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Cezalar aynı zamanda limitsiz para cezası ve maaşa el konmayıda kapsayacak.

Göçmenlik Bakanı James Brokenshire hükümete yaptığı açıklamada sistemi kötüye kullananların peşinde olacaklarını ve asla göz açtırmayacaklarını söyledi.

Hükümet yaz ayları boyunca yasadışı çalışan göçmenlerle ilgili yeni uygulamalarıyla ilgili çeşitli açıklamalar yapmıştı.

TAKEAWAY VE OFF-LICENCES’LARIN LİSANSLAR İPTAL EDİLECEK

Türkiyeli toplumu yakından ilgilendiren yeni yönetmelik özellikle takeaway restaurantları ve off-licences’ları hedef alıyor. Bu işletmeler yapılan baskınlarda yasadışı işçi çalıştırdıkları tespit edildiği takdirde lisansları da iptal edilecek.

Bakanlık bu yönetmeliğin aynı zamanda mini cab ofislerini de kapsamasıyla ilgili planlama yapıyor.  Piyasada birçok farklı sektörde birçok işletmenin yasadışı işçi çalıştırdığına dair tespitler yapıldı. Ayrıca işletmeler yasayı bilmediklerini dair bir savunma yapamayacak. Bakanlık bu savunmayı kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıkladı.

HEM ÇALIŞAN HEM ÇALIŞTIRAN CEZALANDIRILACAK

Yasadışı işçi çalıştıran işletme sahiplerini de ağır cezalar bekliyor. Yasadışı çalışanı 6 aya kadar ceza beklerken, çalıştıran işletme sahibi ise suçlu bulunduğu takdirde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

“BRİTANYA YOLUNACAK KAZ DEĞİL”

Göçmenlik Bakanı Brokenshire ““Britanya’nın “yolunacak kaz” olduğunu düşünenler yanılıyor. Eğer yasadışı iseniz sizin bu ülkede çalışmanıza, ev kiralamanıza, banka hesabı açmanıza ve araba sürmenize engel olacağız. Hükümet olarak sistemi kötüye kullananlara göz açtırmayacağız ve Britanyalıların yararına bir şekilde oyunu kurallarına uygun oynayanlar üzerine bir göçmenlik sistemi kuracağız”

Hükümetin göçmenlik politikalarını destekleyen kurum Migration Watch UK’den Alp Mehmet “Bu yalnızca ülkeyi yolunacak kaz olarak görme olayı değildir. Yasadışı çalışan bir işçinin işvereni mahkemeye çıkacak”

EV SAHİPLERİ KAÇAK GÖÇMENE EV KİRALAYAMAYACAK

Ağustos ayın başında hükümet aynı zamanda İngiltere’de evi olan ev sahiplerine de duyuru yapmıştı. Yasadışı olarak Britanya’da kalan kişilere evini kiralayan ev sahipleri Immigration Bill kapsamında cezaya çarptırılacak. Ceza 5 yıl hapise kadar varabilecek.

Göçmenlik memurları inşaat firmalarına, bakım evlerine ve temizlik şirketlerine yasadışı göçmen avı için baskın yapmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

  1. Deniz Salim says:

    Cok super. Bunu ta erken iapajaktilar