kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4790
EURO
34,8597
STERLIN
40,7002
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Türkiyeli öğrenciden GCSE sınavında büyük başarı

Türkiye kökenli öğrenci Hanım Karakoç, 12 ders sınavının 11’inden en yüksek not olan A* almayı başardı.

Türkiyeli öğrenciden GCSE sınavında büyük başarı
29.08.2015
0
A+
A-

 

Hanım, babası Halil ve annesi Nesli Karakoç'la.

Hanım, babası Halil ve annesi Nesli Karakoç’la.

Egemen Arkut

İngiltere’de kolejler ve lise seviyesindeki okullara geçiş sınavı olarak bilinen ve uluslararası tanınırlığı da olan GCSE’de (General Certificate of Secondary Education) Türkiye kökenli öğrenci Hanım Karakoç, 12 ders sınavının 11’inden en yüksek not olan A* almayı başardı. Karakoç yalnızca İstatistik sınavından A aldı.

İngiltere’de yaşayan Elbistanlı bir ailenin kızı olan Hanım Karakoç, 2 yıl boyunca süren orta eğitiminin ardından girdiği GCSE sınavında örnek alınacak bir başarı elde etti. Toplam 12 ayrı dersten sınava giren başarılı öğrenci Karakoç, sadece bir dersten A derecesi alırken, 11 dersten A* alarak okul birincisi oldu ve Londra’nın en gözde kolejlerinden birinde okuma hakkı kazandı. Astronomi, İngiliz Dili, Edebiyatı, Matematik, Latin Dilleri, Fransızca, Türkçe, Bilim ve Tarih dersi sınavlarından A* alan Karakoç, İstatistik sınavından A aldı.

Hanım Karakoç, imtihan sonuçlarını gösteren karnesiyle.

Hanım Karakoç, imtihan sonuçlarını gösteren karnesiyle.

“ÖZEL DERS ALMADIM, SÜREKLİ İNGİLİZCE KİTAPLAR OKUYORUM”

Karakoç, okul sonrası hergün ders tekrarları yaptığını ve özel ders alma ihtiyacı alma gereği duymadığını söyledi. Karakoç başarısının sırrını şöyle anlattı: “Küçük yaşlarımdan beri kitap okumaya ilgim var. Kitap okuma alışkanlığım İngilizceye tam anlamıyla hakim olmamı sağladı. İngilizcemin iyi olması sınavlarda da büyük kolaylıktı”.

GCSE sınavına 10’ncu sınıftan beri hazırlanan Karakoç, 11’nci sınıfa geldiğinde okulunda astronomi ve istatistik hocaları olmadığı için sadece okulun temin ettiği ders kitaplarından bu dersleri öğrendiğini söyledi. Karakoç, kendi kendine öğrendiği astronomi sınavından A*, istatistik sınavından ise A dereceleri aldı.

HARRIS WESTMINSTER SIXTH FORM’A KABUL EDİLDİ

Devlet okulu Bethnal Green Academy’de okuyarak GCSE sınavda elde etmiş olduğu başarı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Karakoç, geçtiğimiz yıl Londra’da açılan ve sadece GCSE sınavında üstün başarı sağlayan öğrencilerin kabul edildiği Harris Westminster Sixth Form’da okuma hakkı kazandı. 16 yaşında olan Karakoç’un en büyük ideali tıp alanında kariyer yapmak. Başarılı öğrenci, Oxford ya da Cambridge üniversitelerinden birinde kalp veya beyin cerrahisi eğitimi almak istiyor.

“SOSYAL MEDYADAN UZAK DURUN, 5 AY DERS ÇALIŞMAK YETERLİ”

Gelecek yıl GCSE sınavına girecek tüm öğrencilere hayallerinin peşinden gidebilmeleri için en az 5 ay boyunca tüm eğlence ve sosyal aktivitelerinden vazgeçip derslerine yoğunlaşmalarını tavsiye eden başarılı öğrenci Karakoç, ailelere ise yoğun tempoda ders çalışan çocuklarına gerektiğinde yemeklerini odalarına götürmelerini ve ev içinde ders çalışmaya yardımcı olacak sessizliği sağlamalarını önerdi. Hem ders çalışıp hem de sosyal hayatına devam eden Hanım, sınavlara hazırlandığı dönemde gençler arasında popüler olan Facebook gibi sosyal medya sitelerinden uzak durduğunun da altını çizdi.

———————————————————————————–

ELBİSTANLI AİLEDEN ÖRNEK EVLAT

Türkiye’de dünyaya gelen Hanım Karakoç, 2004 yılında ailesi ile birlikte İngiltere’ye geldi. Baba Halil Karakoç hemen her Türkiyeli gibi birçok iş sektöründe çalıştıktan sonra kendi işinin sahibi oldu. Pazarcılık yaparak ailesini geçindiren ve çocuklarını okutan baba Halil Karakoç, haftanın 6 günü çalışıyor. 2004 yılında ailesini de Londra’ya getiren Halil Karakoç’un tek amacı Türkiye’de doğan ikisi kız ikisi erkek olan dört çocuğunun daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak. Anne Nesli Karakoç ise ev hanımı. İngilizceye hakim olmadığı için her ne kadar çocuklarına derslerinde yardım edemese de onlara manevi olarak destek veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.