kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
STERLIN
40,6970
BITCOIN
$63.585
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Minicab sayılarında patlama

Londra’nın yaygınca kullanılan minicab taksilerinde son iki sene büyük bir artış yaşandı.

Minicab sayılarında patlama
30.08.2015
0
A+
A-

 

minicab

Londra’nın yaygınca kullanılan minicab taksilerinde son iki sene büyük bir artış yaşandı.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan veriler, son iki senede Londra’da işletilen minicab araç sayısının yüzde 26’lık bir artışla 62 bin 800’e ulaştığını gösterdi. Aynı dönemde “black cab” olarak bilinen siyah taksi sayıları ise sadece yüzde 1 oranında artış göstererek 22 bin 500’e ulaştı.

Londra’da iki ayrı taksi türü var. Bunlardan siyah taksilere sokaktan yolcu alma izni verilirken, minicabler yalnızca önceden rezervasyon yapan müşterilere hizmet verebiliyor.

Bakanlık verileri, akıllı telefonlarda kullanılan Über uygulamasının Londra’da aktif hale geldiğini dönemi kapsıyor. Gözlemciler, Über’in popülaritesinde görülen artışın minicab tarzı araçlardaki artışa neden olabileceğini söylediler.

Veriler, son on sene içinde minicab sayılarında bir patlama olduğunu da gösteriyor. Londra’da çalışan minicab araçların sayısında 2005’ten bu yana yüzde 57 oranında artış görülürken, black cab taksilerdeki artış yüzde 8’de kaldı.

UK, England, London, taxi cabs queueingLondon Black CabsHackney Carriage

Lisanslı Taksi Şoförleri Derneği genel sekreteri Steve McNamara, araç sayısındaki artışın yollarda tıkanıklığa yol açtığını söyledi.

“Caddelerimizi tıkıyorlar. Otobüsler hareket edemiyor. Çoğu insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor ve bu artışın trafik üzerine etkisi son derece olumsuz.

“Artıştan önce bile minicab’e binmek oldukça kolaydı. Bu, kimse için iyi bir haber değil.”

Yaptığı açıklamada Über hizmetini savundu.

Londra’daki minicab artışının, müşterilerin hesaplı ve kullanılışlı araç hizmeti isteğini gösterdiğini savunan Über, başkentte en çok taksilerin ve toplu taşıma araçların az gittiği bölgelerde büyüdüğünü söyledi.

Şirket, Über şoförlerinin, Londra’daki özel araç kiralama sektörünün yalnızca yüzde 20’si oluşturduğunu da söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı verileri, taksi sayılarındaki en büyük değişimin Londra dışında yaşandığını gösterdi. Kuzeybatı ve East Midlands bölgelerinde taksilerde yüzde 17 oranında artış görülürken, Yorkshire ve Humber bölgelerinde yüzde 4’lük bir düşüş oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.