kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
STERLIN
41,0275
BITCOIN
$70.376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yvette Cooper, Türkçe konuşan toplumlar ile bir araya geldi

Yakın zamanda yapılacak seçim öncesi adaylar arasında iddialı olan Yvette Cooper, Edmonton’da düzenlenen bir yemekli etkinlik çerçevesinde destekçileri ile bir araya geldi.

Yvette Cooper, Türkçe konuşan toplumlar ile bir araya geldi
04.09.2015
0
A+
A-

 

Yvette Cooper Edmonton (3)İşçi Parti(Labour Party) Genel Başkanlık seçimleri yaklaştıkça liderliğe soyunan adayların miting ve toplantıları da ardı ardına sıralandı. Yakın zamanda yapılacak seçim öncesi adaylar arasında

Yvette Cooper.

Yvette Cooper.

İbrahim Doğuş.

İbrahim Doğuş.

iddialı olan Yvette Cooper, Edmonton’da düzenlenen bir yemekli etkinlik çerçevesinde destekçileri ile bir araya geldi.Geçtiğimiz genel seçimlerde sandıkta umduğunu bulamayan İşçi Partisi sorunu yeni parti lideri seçerek çözmeye çalışıyor. Ed Miliband liderliğindeki parti İngiltere’de ikinci parti olarak seçilse de parti yönetimi, Muhafazakar Parti(Conservative Party) karşısında alınan yenilgiyi öne sürerek yeni lider seçme kararı aldı. İşçi Partisi bir önceki seçime göre her ne kadar oylarını %1,5 oranında artırmış olsa da Meclisteki 256 olan koltuk sayısı, son seçimde 232 koltuk sayısına gerilemiş durumda.

 

İşçi Partisi içinde alınan genel başkan seçim karanın ardından adaylığını açıklayan Yvette Cooper, liderlik koltuğuna yakın isimler arasında gösteriliyor. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Normanton, Pontefract, Castleford & Knottingley Milletvekili Cooper, Londra’nın Edmonton bölgesinde düzenlenen bir etkinlik ile aralarında Türkçe konuşan toplumların da bulunduğu destekçileri ile bir araya geldi.

Yvette Cooper Edmonton (2)

Etkinliğe katılan CEFTUS(Centre for Turkey Studies) yöneticisi İbrahim Doğuş davetlilere kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Doğuş, İşçi Partisi Genel Başkan adayı Yvette Cooper’ı desteklediğini ve bu yolda onunla birlikte yürüyeceğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Cooper, yeni hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek gelir dağılımı adaletsizliğine dikkat çekti. Cooper, İngiltere ekonomisini daha güçlü kılacak politikaların izlenmesi gerektiğini belirtti. İkinci Dünya Savaşının ardından ortaya çıkan tabloyu hatırlatan İşçi Partisi lider adayı Cooper, bugün hala dünya coğrafyasında devam eden iç savaşlar nedeni ile aynı görüntülerin gözler önüne serildiğini ifade etti. Cooper, seçimi kazanması halinde önce parti içindeki düzeni, ardından ülke politikasını daha sonra ise dünya politikasını yenilemek istediklerini belirtti.

Edmonton’daki Kervan Restoran’da gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 450 kişi katıldı. Katılımcılar arasında sinema ve sanat dünyasından isimlerin yanı sıra önde gelen toplum dernekleri de yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.