kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Diyabet tedavisinde cerrahi yöntem ile yüzde 90 tasarruf

Ünlü Türk cerrah Doç. Dr Alper Çelik; diyabet hastalığında en etkili tedavinin cerrahi yöntem olduğunu vurguladı.

Diyabet tedavisinde cerrahi yöntem ile yüzde 90 tasarruf
01.10.2015
0
A+
A-

 

Ünlü Türk cerrah Doç. Dr Alper Çelik.

Ünlü Türk cerrah Doç. Dr Alper Çelik.

Ünlü Türk cerrah Doç. Dr Alper Çelik; diyabet hastalığında en etkili tedavinin cerrahi yöntem olduğunu, cerrahi tedavi ile hasta harcamalarında yüzde 90’ın üzerinde tasarruf sağlandığını vurguladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da devam eden “Dünya Tip 2 Diyabet Tedavisinde Girişimsel Yöntemler Kongresi”nde Türkiye’yi temsil eden Doç. Dr. Alper Çelik, düzenlediği basın toplantısında kongre sonuçlarını değerlendirdi.

alpercelik2

HASTALARA HAKSIZLIK YAPILDI 

Şeker hastalarına şimdiye kadar haksızlık yapıldığını iddia eden Doç. Dr. Çelik;  diyabet tedavisinin  5- 6 yıl öncesine kadar sadece diyet, egzersiz, yaşam tarzı değişiklikleri, ilaç ve insülin ile mümkün olabileceğine inanıldığını; ancak klasikleşmiş bu tedavi yöntemleriyle, hastaların sadece yüzde 15’i ile yüzde 20’si üzerinde bir başarı elde edilebildiğini söyledi. Çelik; bu başarı oranın cerrahi yöntemle yüzde 80 ve hatta yüzde 90’ın üzerine çıktığını belirterek; uygulanan tek bir cerrahi müdahaleyle şeker hastalığının yanı sıra tansiyon, kilo problemleri, yüksek kolesterol, gut hastalığı ve polikistik over rahatsızlığı gibi sağlık sorunlarının da, çok geç kalınmadığı sürece, tamamen giderilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Kongrede emilimi bozmadan, ömür boyu vitamin, mineral, demir ve kalsiyum bağımlılığına neden olmadan, ince bağırsak kaynaklı hormonların değiştirilerek, şeker hastalarından çok etkili sonuçlar alınabildiğini ifade ettiğini belirten Çelik; yapılmakta olan tedavilerle diyabet hastalığının yanısıra bu hastalığa bağlı olarak oluşan bazı organ hasarlarının da düzelebileceğini söyledi. Çelik, kongrede şeker hastalarında görülen sinir hasarının, ameliyattan sonra düzeldiğini bilimsel verilerle gösteren bir sunum gerçekleştirdi.

WCITT2D 2015 - 300 x 250 YÜZDE 92 BAŞARI SAĞLADIK

Dünyaca ünlü cerrahların katıldığı bu kongrede en etkili tedavinin cerrahi olduğunu belirten Çelik; gerçekten bilimsel bakış açısına sahip olan hekimlerin, uygulanan tedavileri kabullenmesinde bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Ünlü cerrah, şimdiye kadar denenmesi gereken bütün tedavileri denemiş; ancak sonuç alamamış en ağır bin diyabet hastasında uygulanan cerrahi yöntemle yüzde 92’lik bir başarı sağlandığını söyledi.

Çelik, Türkiye’de bir diyabet hastasının ameliyattan önce senelik masrafının 650 doları bulduğunu; bunun ameliyat sonrası 65 dolara düştüğünü ifade etti.

Plaza on the River

Plaza on the River

 İLAÇ SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR ETKEN

Cerrahi yöntem ile hastaların tedavisinde en büyük eleştirinin ilaç sektöründen geldiğini söyleyen Çelik; herhangi bir ilacın piyasaya sürümünün yaklaşık 8-10 yıllık bir süreç, bunun da yaklaşık yüz milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ve muhakkak finanse edilmesi gerektiğini söyledi ve bu sebeple ilaç sektörü ile ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. Çelik; “Başka türlü bir şey bekleyemezsiniz zaten. Bu finansmanın bir şekilde tamamlanması gerek; çünkü bu bir döngü. O ilaç ömrünün tamamlamadan, ilacın piyasaya çıkışını engelleyecek bir tutum sergilerseniz sizi baltalayacaklardır” dedi.

MİDE KÜÇÜLTME YÖNTEMİ ÇÖZÜM DEĞİL

Ameliyat çeşitlerinden mide küçültme yönteminin uzun vadede başarısız olduğuna dikkati çeken Çelik; sadece mide küçültme işlemi yapıldığında uzun vadede istenilen sonuçların elde edilemediğini söyledi.

YENİ YÖNTEM TATIŞILIYOR

 

Yeni bir yöntem olarak, yaklaşık 8 yıldır, ince bağırsağın mideye taşınma yöntemlerinin tartışılmaya başlandığını da ifade eden Çelik; bu yöntemin hali hazırda kendisi tarafından son 6 yıldır uygulandığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.