kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Abla Berna 5 yıldır kayıp kızkardeşini arıyor

Yaklaşık 5 yıl önce İrlanda’da markete süt almaya gittikten sonra bir daha haber alınamayan Esra Uryun’un ablası umudunu yitirmeden onu aramaya devam ediyor.

Abla Berna 5 yıldır kayıp kızkardeşini arıyor
02.10.2015
0
A+
A-

 

kayipesra2

Yaklaşık 5 yıl önce İrlanda’da markete süt almaya gittikten sonra bir daha haber alınamayan Esra Uryun’un ablası umudunu yitirmeden onu aramaya devam ediyor. Yıllardır tek kız kardeşi olan Esra’yı arayan Berna Fidan’a bu süreç ağır zihinsel ve fiziksel zarar verse de Esra’ya ne olduğunu bulmak için çabalıyor.

5 yıl önce Batı Dublin’de Collinstown Grove’daki evinden sabahın erken saatinde kocasının arabasıyla tek başına markete giden ve o günden beri kendisinden haber alınamayan 39 yaşındaki Esra Uyrun’u bulabilmek için ablası Berna Fidan hala araştırıyor.

Batı Dublin’nin Collinstown bölgesinde yaşayan Esra Uryun, en son 23 Şubat 2011 sabah saat 07:15 civarında markete giderken görüldü. Bir çocuk annesi olan 39 yaşındaki Esra eşi Özgür Uryun’un arabasıyla o işe gitmeden süt almaya çıktığı marketten bir daha dönmedi.

kayipesra4.jpegesrauyrun4

Esra Uryun, oğlu Emin'le.

Esra Uryun, oğlu Emin’le.

MARKETE DİYE ÇIKTI, AMA ORAYA GİTMEDİ

İrlanda’da 2011 yılında yapılan genel seçimlerden 2 gün önce kaybolan Esra, o hafta Londra’da Edmonton’da yaşayan annesini de ziyaret etmişti.

Esra Uryun’un geçtiği bölgedeki CCTV (kapalı devre TV kaydı) kayıtlarında yapılan araştırmada, genç kadının gideceğini söylediği yere hiç gitmediği, arabasının bulunduğu deniz kenarındaki oto parka vardığı, girer girmez

çıkıp, 15 dakika sonra yeniden geldiğini kaydettiği ortaya çıktı. Ancak araçta kimin olduğu kameralardaki filmlerde saptanamadı.

Yapılan aramalar sonucu Esra Uryun’a ait araba, Bray sahiline yakın bir oto parkta bulundu. İçinde çizmeleri, cüzdanı, kredi ve banka kartlarının yanı sıra bir miktar para bulundu. İntihar olduğunudan şüphelenilmesini doğru bulmayan abla Berna Fidan “İntihar olsaydı şimdiye kadar cesedine mutlaka ulaşılırdı. Zaten intihar etmesi için hiçbir neden yoktu ortada” dedi.

İstanbullu bir ailenin 3 çocuğundan biri olan ve Londra’da doğup büyüyen Esra Uyrun, 2007 yılında eşi Özgür’ün işi nedeniyle Dublin’e taşındı. Başkent Dublin’in Collinstown Grove, Clondalkin bölgesine yerleşen Esra’nın Londra’yı, ailesini ve arkadaşlarını çok özlediği ve yeni hayatına pek fazla uyum sağlayamadığı belirtiliyor.

Abla Berna Fidan, kayıp kız kardeşini arama çalışmaları için Dublin’de 20 farklı bölgeyi dolaştı ve bu  yolculukların her biri 1000 pounda mal oldu.

Yaklaşık 20 bin pounda mal olan Esra’yı arama çalışmaları aileye büyük bir ekonomik külfet olmasına rağmen abla Berna, “Harcamalarımız sonucunda Esra’ya ne olduğuna dair bilgisi olan birinin çıkması çok iyi olurdu.” dedi.

Berna

Berna Fidan

İki çocuk annesi abla Berna Fidan, Clondalkin ve Bray bölgelerine sürekli Esra’yı bulmaya yardımcı olacak yeni afişler asıyor.

2016 – 2017 çalışma dönemi için izine ayrılan Berna Fidan, kardeşini bulmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. Berna ayrıca, bedensel ve zihinsel olarak çok yorulduğunu belirtip, olayın sıcaklığının gün geçtikçe soğuduğunu ifade etti. Esra’nın geride kalan oğlu için “Emin’in annesi olmadan büyümek zorunda kalması çok üzücü” diyen Berna Fidan, kayıp kız kardeşini aramaktan vazgeçmeyeceğini dile getirdi. Abla Berna Fidan, Esra ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olanların tek kullanımlık telefondan bir mesaj atıp, Esra’ya ne olduğuna dair bilgi vermelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Hiçbir sonuca ulaşmadığı halde aramalarını sürdüren Berna Fidan, “Biliyorum kendime işkence ediyorum. Ancak bu işin peşini nasıl bırakabilirim? Bir sonuca ulaşmam gerekiyor. Ona ölü yada diri ulaşırsam bu dosyayı ancak öyle kapatabilirim” diyor.

Acılı aile, Esra Uyan hakkında herhangi bir bilgiye sahip olanların kendilerine gizli hat olan 1800 666111 numarasından, missingesra@gmail.com e-posta adresinden veya Missing Esra Uyrun Facebook ve Twitter hesaplarından ulaşabileceklerini duyurdu.

 

IMG_5204

BRİTANYA’NIN KAYIP DOSYASI

-Her 2 dakikada bir Britanya’da 1 kişi kayboluyor

-Çoğu 48 saat içinde bulunuyor

-1 yıl içinde kayıpların yüzde 99’unun yeri saptanıyor

-Her yıl 2000 kişi hiçbir iz bırakmadan kayboluyor

-Kayıp Kişiler Hayır Kurumu (Charity Missing People) her yıl kayıp kişi bildirimi için 58 bin telefon alıyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.