kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
STERLIN
40,7026
BITCOIN
$64.339
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
10°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da evsiz gençler gece otobüslerinde uyuyor

Londra’da gece otobüslerinde uyuyan evsiz gençlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Londra’da evsiz gençler gece otobüslerinde uyuyor
02.10.2015
0
A+
A-

 

EVSIZ1

Londra’da gece otobüslerinde uyuyan evsiz gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hostel’larda yeterli yer olmadığı için evsiz gençlere Londra gece otobüslerinde kalmaları için bilet temin ediliyor. Bu biletleri kullanan evsiz gençler Londra’nın gece otobüslerinde uyuyorlar.

New Horizon Youth Centre adlı kuruluş Londra’daki evsiz gençlerin artık gece otobüslerinde uyuduğunu açıkladı. Transfort for London ise konuyla ilgili “Kurum büyük bir sorunla ilgili farkındalık yarattı” dedi.

OTOBÜSLERDE UYUYORLAR

Transport for London her ay otobüslerde sürekli uyuyan kişileri doktorlar, evsiz kişilere yönelik çalışmalar yürüten kuruluşlardaki memurlar ve göçmen memurlarıyla otobüslerden çıkarmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Evsiz gençlerle çalışan hayır kurumu New Horizon direktörü Shelagh O’Connor gece otobüslerine biletlerin kendilerine her ay kişi başı £300’a mal olduğunu ve biletlerin 200 kez seyahat sağladığını belirtti.

EVSIZ2

“UZUN ROTALI OTOBÜSLERİ TERCİH EDİN” DİYORUZ

O’Connor evsiz gençlere yardım edebilecekleri başka hiçbir opsiyonları kalmadığında gençlere en azından uyumaları için bir opsiyon olan otobüsler için bilet verdiklerini açıkladı.

O’Connor sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl gece otobüsleri için bilet vermeye başladık. Ancak bilet verdiğimiz gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Aynı zamanda bu gençlere yiyecek, eğitim ve barınma konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Evsiz gençler gece otobüslerinde otobüsün rotası boyunca gidip gelerek otobüslerde geceyi geçiriyor. Gençlere uzun rotalı otobüsleri tercih etmelerini öğütlüyoruz”

09 Dec 2011, London, England, UK --- Scene as buses and cars move along Camomile Street in the City of London in the early evening as nigh falls around 4pm in the Winter. The red rear lights of the vehicles reflect around the scene giving it a red tinge to match the colour of the London bus. --- Image by © Mike Kemp/In Pictures/Corbis

EV SAHİPLERİ GENÇLERE EVİNİ KİRALAMIYOR

Transport for London ile çalıştıklarını söyleyen O’Connor “Geçtiğimiz yıllara oranla hostel’larda yer sayısı gittikçe azaldı. Evsiz gençlerin sayısı arttı. Gençlerin Londra’nın merkezinde bu şekilde yaşaması kesinlikle güvenli değil. Sokakta kalmalarındansa otobüsler onlar için daha güvenli olacak diye düşünüyoruz. Otobüste uyumak ideal bir opsiyon değil, ancak şu an tek opsiyon 10 yıl önce gençler bize geldiğinde onlara iş bulup kiralık ev bulabiliyorduk. Ancak şu an ev sahiplerinin yalnızca yüzde 2’si bu gençlere evini kiralıyor. Bu gençlerin gelirleri düşük. Eğer ev yardımı alacaklarsa zaten 35 yaşında olması gerekiyor. 35 yaşın altına housing benefit yardımı tam yapılmıyor. Ancak kiralar 35 yaşa da aynı 35 yaşın altınada aynı. Bu durum gittikçe kötüleşen bir durum. Bizim amacımız bu gençleri güvenli bir şekilde kapalı bir yerde uyamalarını sağlamak. Otobüsler şimdilik sokakta kalmalarından daha güvenli görünüyor”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.