kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
STERLIN
40,3008
BITCOIN
$66.114
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Metin Feyzioğlu, ifade özgürlüğünü Londra’da değerlendirdi

Türkiye Barolar Birliği Başkan’ı Metin Feyzioğlu, Türkiye’deki Hukuk Sistemi, İfade ve Basın Özgürlüğü konusunda bir seminer gerçekleştirdi.

Metin Feyzioğlu, ifade özgürlüğünü Londra’da değerlendirdi
05.10.2015
0
A+
A-

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu.

Türkçe Konuşan Hukukçular Birliğinin davetlisi olarak Londra’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’deki Hukuk Sistemi, İfade ve Basın Özgürlüğü konusunda bir seminer gerçekleştirdi.

İngiltere Barolar Birliği binasında geçtiğimiz Perşembe akşamı Türkçe konuşan hukukçular ve Londra’da yaşayan toplum ile bir araya gelen Türk ceza hukuku Profesörü ve Türkiye Barolar Birliği Başkan’ı Metin Feyzioğlu sözlerine Londra’da bulunmaktan ve İngiltere’de Türkçe konuşan hukukçuları bir araya getiren bir yapının kurulmasından memnuniyetini dile getirerek başladı.

Metin Feyzioglu ifade ozgurlugunu Londrada degerlendir (4)

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAMASI İKTİDARI DESPOTLAŞTIRIR

“İfade özgürlüğünü kaldırdığınızda bütün diğer özgürlükler, yaşama hakkı da dahil olmak üzere daha büyük tehdit altına giriyor” diyen Prof. Feyzioğlu, ifade özgürlüğü sınırlandığında siyasi haklar ve halkın kendi kendini yönetme yani demokraside yaşama hakkının sınırlandığını dile getirdi.

Feyzioğlu, ifade özgürlüğünün kısıtlanması ile herkesin iktidarı elinde bulunduranların her türlü despotluğuna ve baskısına açık hale geldiğini belirtti.

İfade özgürlüğünün hukukçuların en önemli ve en temel özgürlüğü olduğu söyleyen Feyzioğlu, savunma hakkının ifade özgürlüğü olmaksızın kullanılamayacağına, böylelikle hiçbir bireyin toplumda egemen olan güç veya güçler karşısında hukuki güvenliğinin olamayacağına dikkat çekti.

İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve savunma hakkı konusunda Türkiye’deki durumu da değerlendiren Feyzioğlu, Türkiye’de hemen hiçbir dönemde ifade özgürlüğünün sorunsuz olmadığını, dün ile kıyaslandığımızda bugünün çok daha ferah, temel sorunları çözülmüş olarak yaşamak gerekirken bunun yaşanmadığı belirtti.

Metin Feyzioglu ifade ozgurlugunu Londrada degerlendir (7)

BASINA YÖNELİK SALDIRILAR VAHİM

Hürriyet gazetesine geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen iki saldırıyı, ardından gazetenin yazarlarından Ahmet Hakan’a evinin önünde gerçekleşen saldırıyı vahim ve korkutucu olarak nitelendiren TBB Başkanı Feyzioğlu, “O gazeteyi ya da bu gazeteyi, şu radyoyu ya da bu televizyonu beğenirseniz o zaman açar seyredersiniz, beğenmezseniz o zaman düğmesini kaparsınız. Ya da şeref veya haysiyete yönelik bir saldırıya uğradığınız düşünüyorsanız hukuki yollara başvurursunuz ama çeteler oluşturup kimsenin üzerine saldıramazsınız.” dedi.

“DEMOKRASİ, FARKLI GÖRÜŞE DE HOŞGÖRÜLÜ OLMAKTIR”

“Benim gibi düşünenlere saygı duymam, hoş görülü davranmam kuşkusuz demokratlığın ölçüsü değil” diyen Metin Feyzioğlu, demokratlığın bir insanın kendinden farklı düşünenlere ne kadar hoş görülü olduğu, ne kadar katlandığı ve ondan farklı düşünenlerden bir şeyler öğrenmeye ne kadar açık olduğu ölçülerek tespit edilebileceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.