kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
STERLIN
41,0249
BITCOIN
$70.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Kanser hastası kardeşim Londra cezaevinde ölüme terkedildi”

Bir yıldır cezaevinde olan Sabri Karataş’ın kardeşi Ali Karataş kanser teşhisi konan kardeşinin cezaevi tarafından ölüme terkedildiğini iddia etti.

“Kanser hastası kardeşim Londra cezaevinde ölüme terkedildi”
30.10.2015
0
A+
A-
Pentonville Cezaevi

Pentonville Cezaevi

Bir  yıldır cezaevinde olan Sabri Karataş’ın kardeşi Ali Karataş kanser teşhisi konan kardeşinin cezaevi tarafından ölüme terkedildiğini iddia etti. Karataş, “Kardeşim suçlu olabilir ama insan gibi tedavi olmayı hak ediyor” dedi.

 

Ali Karataş

Ali Karataş

Kanser teşhisi konan Sabri Karataş’ın (36) kardeşi Ali Karataş, kardeşinin 1 yıldır kaldığı Londra’da bulunan Pentonville cezaevinde ölüme terkedildiğini iddia etti. Ali Karataş, “Kardeşime kanser teşhisi geç konuldu. Teşhis konduktan sonra gerekli tedavileri geç yapıldı. Kardeşim resmen cezaevinin ihmalkarlığı yüzünden ölüme terkedildi” dedi. South Hackney bölgesi milletvekili Meg Hillier aracılığıyla cezaevine mektup yazdıklarını ifade eden Karataş, kardeşinin kelepçesinin çıkarılması gerektiğini, gerekli ilaçlarının verilmesi ve kemoterapi tedavisinin zamanında yapılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak hiçbir yanıt alamadıklarını söyledi.

“İNSAN HAKLARI İHLALİDİR”

Ali Karataş, kardeşinin cezaevinde cezasını çektiğini ancak her insan gibi tedavi haklarının verilmesi gerektiğini ifade etti. “Suçlu olmak o kişinin sağlık haklarının elinden alınması anlamına gelmiyor. Cezaevi kardeşimin ilaçlarını düzenli vermedi. Kemoterapi günlerini takip etmedi. Bu herkesin başına gelebilir. Benim kardeşim ölüm döşeğinde. Biz bu hazin olayı toplumumuza duyurmak istiyoruz. Bu olay bir insan hakları ihlalidir” dedi.

“HASTANEDE KALMASI GEREKİYORDU, CEZAEVİ İZİN VERMEDİ”

Karataş, 6 aydır kardeşini kurtarabilmek için birçok girişimde bulunduklarını çok kötü günler geçirdiklerini söyledi ve olayı şöyle anlattı:

“1 yıldır Pentonville Cezaevi’nde yatan kardeşim Sabri Karataş, 6 ay önce çeşitli şikayetlerle hastaneye gitmek istedi. Hastanede bağırsak kanseri teşhisi konan Sabri, kısa bir süre sonra Londra’nın Archway bölgesinde bulunan Whittington Hospital’de çok ağır bir ameliyat geçirdi. Ameliyatta kardeşimin bağırsağı kesilerek 30 cm büyüklüğünde bir parça kesildi ve tümör temizlendi. Hastane Karataş’ın durumunun ağır olduğunu, kelepçelenmemesi gerektiğini ve hastanede kalması gerektiğini söyledi. Ancak cezaevi 5 gün sonra kardeşimi hastaneden çıkararak cezaevine geri getirdi. Ameliyattan sonra iki hafta hastanede kalması gerekiyordu. Hastane cezaevine döndüğünde kelepçelenmemesi gerektiğine dair bir mektup yazdı. Ancak cezaevi yönetimi kardeşimin ilaçlarını düzenli vermedi. Kemoterapi günleri takip edilmedi. Ağrısı olduğunda morfini elinden alınıp, parasetemol verildi.”

St Joseph Hospice

St Joseph Hospice

“ÖLMEK ÜZERE OLAN KİŞİYE CEZAEVİNDE TUTMAK ZALİMCE”

Britanya’daki cezaevlerindeki koşulları, hasta olan ve ölen kişilerle ilgili araştırmalar yapan bağımsız kuruluş the Prison and Probation Ombudsman, ciddi hastalığı olan yada ölmek üzere olan kişilerin hala cezaevinde tutulmasının, güvenlik sorunu yoksa “zalimce” olduğunu belirtti.

Karataş’ın yattığı cezaevi sözcüsü konuyla ilgili olarak “Bizim için cezaevinde yatan kişilerin sağlığı çok önemli, bu konuda çok hassasız. Ancak halkın güvenliği bizim önceliğimiz. Bu yüzden değişine faktörlere göre sağlık tedbirleri için cezaevinde günlük bireysel güvenlik düzenlemesi yapabiliyoruz” dedi.

SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Sabri Karataş, Perşembe günü (29 Ekim) cezaevinden çıkan kararla çok ağır hastaların kabul edildiği St Joseph Hospice isimli hastaneye sevkedildi ve son günlerini yaşıyor. Karataş’ın ailesi adına konuşan Ali Karataş “Kardeşim maalesef cezaevinin ihmali yüzünden daha uzun yaşayabilirdi ancak son günlerini yaşıyor. Bu olayın başka kimsenin başına gelmesini istemeyiz. Bu yüzden yarın (31 Ekim) Hackney Town Hall’un önünde saat 15.00’te cezaevi yönetimini protesto eden bir gösteri yapacağız. Suçu ne olursa olsun herkes insan hakları çerçevesinde hastalığını tedavi ettirme hakkına sahiptir. Mesajımızı herkese duyurmak istiyoruz” dedi.

£5 MİLYON DEĞERİNDE UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

Hackney’de yaşayan Sabri Karataş geçtiğimiz yıl 2014 yılının Kasım ayında ateşli silah bulundurma ve 20 kg uyuşturucu taşıma suçundan Snaresbrook Crown Court’ta görülen mahkemede 12 yıl hapse mahkum edilmişti.

Metropolitan Polisinin verdiği bilgiye göre Karataş, yakalanmadan kısa bir süre önce Heckmondwike civarında aracını sürerken görüldü. Aracını Bradford Road’da durdurdu. Hollanda plakalı başka bir kamyon Karataş’ın aracının yanında durdu. Daniel Berende isimli Hollandalı kişi Karataş’ın aracına  sarı bir paket indirirken polis tarafından görüldü. Kısa bir süre sonra Sabri Karataş diktörtgen paketlerin içinde 20kg eroinle yakalandı. Hemen ardından Daniel Berende de polis tarafından yakalandı. Yakalanan toplam uyuşturucunun piyasa değerinin £5 olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.