kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5496
EURO
34,9189
STERLIN
40,5900
BITCOIN
$64.353
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Haringey Belediyesi’nden HIV testi için çağrı

Haringey Belediyesi bulaşıcı cinsel hastalıkların başında gelen HIV konusunda bölge sakinlerine ücretsiz test imkanı sunuyor.

Haringey Belediyesi’nden HIV testi için çağrı
29.11.2015
0
A+
A-
Channel 4’daki sağlık programlarıyla tanınan Dr Christian Jessen, Lambeth Belediye Başkanı’na HIV testi yaptı.

Channel 4’daki sağlık programlarıyla tanınan Dr Christian Jessen, Lambeth Belediye Başkanı’na HIV testi yaptı.

Haringey Belediyesi bulaşıcı cinsel hastalıkların başında gelen HIV konusunda bölge sakinlerine ücretsiz test imkanı sunuyor. Ulusal HIV test haftası kapsamında yapılan çalışmalardan biri olan ücretsiz test, bölgedeki 8 eczanede yaptırabilecek.

Nat Tst Wk 2014 GREEN

HARINGEY’DE 8 ECZANEDE ÜCRETSİZ TEST

Evde kendiniz uygulayabileceğiniz test kitleri sayesinde HIV taşıyıcısı olup olmadığınızı artık çok kolay. Kendi yapabileceğiniz HIV testi için www.freehivtesting.me internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor ya da dilerseniz GP’nizi veya St. Ann Hastanesinin cinsel sağlık kliniğini ziyaret edebilirsiniz. HIV ile mücadelede çevre sakinlerini test yaptırmaları konusunda çağrı yapan belediye, bölgede hizmet veren 8 eczanede de ücretsiz HIV testi yapılabileceğini duyurdu.

100 BİN HIV TAŞIYICISINDAN 18 BİNİ HABERSİZ

Birleşik Krallık’ta 100 binden fazla insan HIV taşıyıcısı, yaklaşık 18 bin ise HIV taşıyıcısı olduğundan habersiz. HIV’in ilerlemesini engelleme konusunda en önemli nokta erken teşhis. Böylece virüs daha fazla karmaşık bir hale gelmeden tedaviye başlanması hastalığın etkilerini azaltabiliyor.

HARINGEY’DEKİ HIV TAŞIYICISI LONDRA ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Haringey’de yapılan HIV testi sonuçlarına göre sonradan teşhis geçtiğimiz yıla göre %5 oranında düşüş göstermiş durumda fakat bölgedeki HIV taşıyıcı insan oranı yine de Londra ortalamasının üzerinde. Araştırmalar HIV taşıyıcılarının genellikle Afrikalı veya Karayipliler olduğunu ortaya koyuyor. Haringey’deki HIV taşıyıcılarının kadın ve erkek olarak yaş aralığı ise 25 ile 54 arasında.

Bir Haringey sakini olan Eshter, HIV taşıyıcısı olduğunu hamileliğinin üçüncü ayında hastaneye yaptığı rutin ziyaret sırasında öğrenmiş. Ona bu konuda yardımı ise hemşiresi yapmış ve onu Embrace UK Charity ile tanıştırarak, HIV ile yaşama konusunda yardımlar almasını sağlamış.

ERKEN TEŞHİS YAŞAM SÜRESİNİ UZATIYOR

Eshter: “Normal bir hayatım var. İnsanlara söylemek istediğim tek bir şey var; mümkün olduğunca hızlı bir şekilde sağlık merkezlerine gidin ve HIV testini yaptırın eğer HIV taşıyor veya taşımıyorsanız bir sonraki adımda neler yapmanız gerektiğini öğrenin.” diyor.

“HIV testi yaptırmak çok önemli,” diyen Embrace UK Community Support Centre Sağlık servisi menajeri Mesfin Ali, bunun sadece insanları sağlık yaşama teşvik etmek için ve onlara ne zaman uzman görüşlerine ihtiyaçları olduklarını bildirmek ve ilaç yarıdımı hakkında bilgi vermek için yapılmadığını belirtip, erken teşhis konusunun altını çizerek HIV taşıyıcılarının daha uzun yaşaması için yapılan çalışmalar olduğunu ifade etti.

ÜCRETSİZ TEST YAPAN ECZANELER

HIV ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların testini ücretsiz yapan eczaneleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

http://www.haringey.gov.uk/social-care-and-health/health/public-health/healthy-living-pharmacy.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.