kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Küresel ısınmaya karşı Londra’da 50 bin kişi yürüdü

Dünyada 2 bin 500 kadar kentte yapılan gösteri ve yürüyüşlerden biri de dün Londra’da gerçekleştirildi.

Küresel ısınmaya karşı Londra’da 50 bin kişi yürüdü
30.11.2015
0
A+
A-

 

CLIMATE2

Birleşmiş Milletler tarafından bugün Paris’te bugün başlayacak ve dünya liderlerinin başta hava kirliliği ve iklim değişikliği olmak üzere çeşitli konuları ele alacağı ve COP21 adı verilen zirve öncesi uyarı amacıyla sivil toplum örgütleri tarafından geçtiğimiz Pazar günü  yürüyüşler yapıldı.

Dünyada 2 bin 500 kadar kentte yapılan gösteri ve yürüyüşlerden biri de dün Londra’da gerçekleştirildi. Hyde Park’tan başlayan ve White Hall’a kadar yapılan yürüyüşe 50 binden fazla kişi katıldı. Londra dışında Bristol, Edinburg ve Belfast kentlerinde de büyük katılımlı destek yürüyüşleri oldu.

Dünyanın Dostları örgütü tarafından düzenlenen eyleme Greenpeace gibi gruplardan savunucuları, Earth, Oxfam, ActionAid, World Wildlife Fund Dostları ve  Lancashire Fracking gibi gruplar da katıldı ve İngiltere’nin dört bir yanından gelen insanlarla birlikte yürüdüler

CLIMATE3

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, moda tasarımcısı Vivienne Westwood, Emma Thompson ve Vanessa Redgrave aktrisler, şarkıcılar Thom Yorke ve Charlotte Church, Yeşil ve Yeşil Milletvekili Caroline Lucas gösteriye katılan isimler arasında yer aldı.

Yürüyüş başlamadan önce bir kalabalığa hitaben Jeremy Corbyn, “Bu hafta Paris’te yapılacak toplantıda karşı karşıya kalınan sorunlar, hava kirliliği, iklim değişikliği, eşitsizlik, çevresel mülteciler, savaş mültecileri ve savaşlardır. Biz, Paris’te gerçek fark yaratmak istiyorsak, bütün bu sorunların ele alınması gerekir” dedi.

Dünyanın Dostları CEO’su Craig Bennett, yürüyüşü, insanların etkileyici gücünü gösteren fantastik bir eylem olarak niteledi.

Öte yandan Paris’te yapılan gösteriler olaylı geçti. Yürüyüşe katılan maskeli gruplarla polis arasında çatışmalar yaşanırken, 100 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

CLIMATE1

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.