kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5210
EURO
34,9215
STERLIN
40,7489
BITCOIN
$64.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Times: Avrupa kapılarını 75 milyon Türke açıyor

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, Brüksel’de toplanan liderlerin vizesiz seyahat imkanını masaya getirerek “75 milyon Türke” kapıları açtığını yazıyor.

Times: Avrupa kapılarını 75 milyon Türke açıyor
30.11.2015
0
A+
A-

151130021040_davutoglu_tusk_624x415_afp_nocredit

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, AB’nin Türkiye’ye verdiği tavizlerle mülteci krizine çözüm bulmaya çalıştığını ve 

“Avrupa Birliği liderlerinin göçmen krizini çözmek için dün oynadığı kumarla birlikte gelecek yıl Türkiye’nin 75 milyon vatandaşı Avrupa’yı vizeye ihtiyaç duymadan gezmeye başlayacak.

“Brüksel’de düzenlenen zirvede Türkiye’ye bir dizi taviz verildi. Bunlardan birisi de başlangıçta 3 milyar euro olmak üzere açık uçlu finansal destekti. Türkiye’nin giderek otoriterleştiği yönünde endişeler artarken, AB üyelik sürecine hız verilmesi de verilen tavizler arasındaydı.

EKONOMİK GÖÇMENLER TÜRKİYE’YE GÖNDERİLECEK

“Varılan anlaşmaya göre Türkiye, topraklarından Avrupa’ya giden düzensiz göç akınını durduracak. Bunun karşılığında da Avrupa ülkeleri Türkiye’deki 400 bin göçmeni aralarında anlaşarak AB topraklarına kabul edecek.

“Ayrıca Türkiye Afganistan, Bangladeş, Pakistan ve diğer Asya ülkelerinden AB’ye yasa dışı yollarla gelmiş olan ‘ekonomik göçmenleri de’ geri akbul edecek.

“Bir AB yetkilisi, Türkiye’nin yılda en az 3 milyar euro talep ettiğini, Ankara’nın bu desteğin karşılığında Suriyeli mültecilere eğitim ve istihdam olanaklarını açacağını ifade ettiğini aktarıyor.

151129133554_migrants_624x351_reuters_nocredit

MERKEL’İN TÜRKİYE İNANCI SORGULANIYOR

“Times’a konuşan AB yetkilisi ‘Türkler Suriyeli mültecilerin maliyeti için kalıcı yıllık bir mekanizmanın oluşturulmasını istiyor. Ancak maliyetin büyüklüğünün yanı sıra birçok kişi [Almanya Başbakanı Angela] Merkel’in Türkiye’nin göç akınını durdurabileceğine olan inancını da sorguluyor’ diyor.

“Aralık ayından itibaren Merkel, AB içerisinde bağlayıcı göçmen kotalarının kabul edilmesi için görüşmelere başlayacak.

“Zirvenin ardından konuşan Merkel, ‘Türkiye’yle imzalanan eylem planının ana parçalarından birisi yasa dışı göçün nasıl yasal göç haline getirileceği olacak’ dedi.

VİZE MUAFİYETİ ÇOK TARTIŞILACAK

“Merkel zirve öncesinde Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Avusturya, İsveç ve Yunanistan ile görüşerek Türkiye ile işbirliği yapıp ‘yasal göçü’ sağlayacak AB dışı bir olasılığı dile getirdi.

“Bir diplomat ‘Yüz binlerce göçmenin ülkelere pay edilmesi konusunda çok az isteklilik vardı’ diyor.

“Merkel gelecek ay yürüteceği temaslarda, göçmen kabul anlaşmasını imzalamak istemeyen ya da maliyeti karşılamaya destek vermeyi reddeden Doğu Avrupa ülkelerine, yardım etmemeleri halinde Schengen Bölgesi’nin çökeceğini ve bunun da ekonomik sonuçları olacağını ifade edecek.

“Türkiye’ye vize muhafiyeti konusunda verilen taviz ise hem Almanya’da hem de Fransa’da 2017 genel seçimleri öncesinde çokça tartışılacak.” (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.