kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5461
EURO
34,8989
STERLIN
40,5574
BITCOIN
$66.615
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Matematikte yeni uygulama: Ebeveynler de derse giriyor

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde haftasonu okulunda matematik öğretmeni Özcan Çelik’in yönetimindeki matematik sınıflarında yeni bir uygulama başlatıldı.

Matematikte yeni uygulama: Ebeveynler de derse giriyor
06.02.2016
0
A+
A-

proje3

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde haftasonu okulunda matematik öğretmeni Özcan Çelik’in yönetimindeki matematik sınıflarında yeni bir uygulama başlatıldı. Pilot uygulama aşamasındaki yeni öğretim biçiminde veliler de derse katılıyor.

Deneyimli matematik öğretmeni Çelik, İngiltere’ye göç eden ailelerin yeni hayatlarını kurma çabasıyla eğitime öncelik veremediklerini, ülkedeki mevcut eğitim sisteminden habersiz yaşadıklarını, bu yüzden eğitimde yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. Çelik yeni uygulamanın ortaya çıkış gerekçelerini şöyle açıkladı: “Birinci kuşağın “yaşam mücadelesinin” sonuçları ikinci kuşağa ekonomik anlamda daha rahat bir hayat sunsa da eğitime yeterince verilmeyen önem yeni kuşağın bilinçlenememesine, gençlerde yaygınlaşan zararlı alışkanlıklara ve hatta çocuk intiharlarına neden olur. Ancak artık bugün bu olumsuz tabloyu bizzat onun içinde yaşayarak tecrübe eden ikinci kuşak aileler, çocuklarının eğitim ve öğretimi için hem maddi hem de manevi olarak çok daha fazla imkân sağlıyor ve biz de Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi olarak hem ailelerimizin hem de çocuklarımızın her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olarak onlar için tüm enerjimizle çalışıyoruz.”

proje1

EN İYİ ÖĞRETMEN ANNE-BABADIR

Uzun yıllardır matematik öğretmeni olarak Cemevi’nde sınıfları olan Özcan Çelik, yeni geliştirdikleri proje ile en iyi öğretmenlerin aslında anne-babaları olduğunu söyledi. Çelik, öğretmen-öğrenci ilişkisine artık anne-babayı da eklediklerini, eğitimin sadece pozitif bilimlerden oluşan bir bilgi yığınını çocuğa nakletmek olmadığını, bu algının eğitimi temelinden sarsacağını vurguladı.

Çelik, “Çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı birer birey olarak yetişmelerinin anahtarı olan eğitim;  karşılıklı saygı ve sevgi, karakter gelişimi, samimiyet gibi tinsel öğeler de barındırır. Biz, bu öğeleri bireye aktarmanın en kesin yolunun ebeveyn-çocuk-öğretmen zincirini kurabilmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu zincirin “ağaç yaş iken eğilir” ilkesine paralel olarak ilköğretimin en erken safhalarında kurulması son derece elzemdir” dedi.

proje12

3 AYDA 5 YIL SONRAKİ MATEMATİĞİ ÖĞRENDİLER

Cemevi’nde kurs gören 165 öğrenciden 1. Sınıf matematik dersi öğrencilerinden 7’si üzerinde uygulanan pilot programda çocuğunu kursa getiren veliler 1 saat boyunca derse katılıyorlar. Ancak hiçbir veli kendi çocuğunun yanına oturmuyor. Her veli diğer çocuğun yanına oturuyor, böylelikle sınıfta disiplin korunuyor.

Çelik, 3 ay gibi kısa sürede öğrencilerin 5 yıl sonra elde etmeleri gereken matematiksel bilgi ve becerilere sahip olduğunu, projenin son derece başarılı olduğunu ifade etti. Projenin fikir sahibi Çelik, öğrencilerin en çok zorlandıkları ders olan matematiğini iyi seviyeye getiren öğrencilerin Oxford, Cambridge gibi üniversitelere zorlanmadan girebileceklerini söyledi.

proje2

VELİ GÖRÜŞLERİ

MATEMATİKLE İLGİLENEN BİR ÇOCUK OLDU (CANAN GARİP)

Ben Canan Garip Denizliliyim. Ortalama 4 ay öncesine kadar matematiğe hiç ilgisi olmayan, bunun ötesinde anlayamadıgı için sevmediğini dile getiren 2.sınıf ögrencisi Dila idil Garip’in annesiyim.

Dila matematik dersi almaya başladığı günden itibaren çok büyük ilerleme gösterdi. Biz veliler çocuklarımızın eğitimdeki manevi desteğimizi, ilgi, alaka ve öğretici ruhumuzu da katarak göstermeli ve neticesinde onların hayatın içerisinde kendine güvenen, düşüncelerini ifade edebilen bireyler olduğunu hissettirmeliyiz.

proje14

ÇOCUĞUMUN MATEMATİĞE İLGİSİ ARTTI (SEDA GÖKSEN)

Ben Kahramanmaraş’tan geliyorum. Sekiz yıldır buradayım. 6 yaşında Elanaz isimli kızım var. Elanaz 1’inci sınıfa başladığında matematikten anlamıyordu. Ben derslerini anlatırken zorlanıyordum. Arkadaşım sayesinde 1. Sınıflara matematik dersi verildiğini öğrendim ve kızımı bu kursa göndermeye karar verdim. Özcan hocayla tanıştık ve çocuklara olan ilgisinden dolayı çocuğum matematik dersi yaparken zevk alıyor, artık hiçbir yardıma gereksinim duymadan derslerini yapıyor. Hem çocuklarımızın derse adapteleri arttı hem de çocuklarımızın matematik dersine olan ilgisi arttı.

 

proje7

ÇOCUKLARIMIN ÖZGÜVENİ ARTTI (GÜLAY DEMİR)

10 yıldır Londra’da yaşıyorum. Rojda ve Yağmur adında iki kız evladım var. Onların eğitimi ile ilgili gelişen süreçte eksikliklerimin olduğunun farkına vardım. Bu durum çocuklarımla aramızda iletişim eksikliğine neden oldu. Çocuklarım Özcan hocadan ders almaya başladıktan sonra farkedilebilir değişimi gözlemledim. Çocuklarımın içlerine kapanık hallerinden eser kalmadı, matematiği ders olarak değil oyun eşliğinde birşeyler öğrenmek olarak algılamaya başladılar. Tabiki bu durum hocamızın bizi yönlendirmesinden kaynaklanıyor. Özcan hocamızın uygulamaya koyduğu bu proje ile veliler olarak birbirimizle daha fazla sosyalleşme imkanına sahip olduk bununla birlikte aynı sınıfta başka çocuklara yardım ederek de eğitimin bir parçası haline geldiğimizi anlamış olduk.

proje8

OĞLUMUN DERSLERİYLE İLGİLİ KORKUYU AŞTIK (BİRSEN ALTUNDAL)

Günümüz gençlerinin ve ebeveylerinin eğitime verdiği düşük orandaki katılımlar çocukların okul başarısında eksiye doğru yönelmesine neden oluyor. Oğlumun derslerini nasıl yapılacağı konusunda korku, panik ve tedirginliklerimi Özcan Çelik öğretmenimiz sayesinde büyük oranda aştık. Her ebeveyn gibi bende oğlum Uğuray’ın derslerine elimden geldiği kadar yardım edip öğretiyorum ama Özcan öğretmenimiz sayesinde öğrendikleri method ve oyunlu tekniklerle matematiği daha çok sevdi oğlum. Matematik dersine bir heves ve heyecanla geliyor. Çünkü yapabildiğini görüyor ve kendine güveni geliyor. Okuldaki toplantılarda büyük oranda  iyiye yönelik farklar görülmekte olduğunu sınıf öğretmeni bizzat söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.