kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
STERLIN
40,9398
BITCOIN
$69.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Cengiz Han’ın mezarını buldu!

İngiliz araştırmacı gazeteci Robin Ackroyd Moğolistan’da yaptığı çalışmalar sonucunda asırlardır kayıp olan Cengiz Han’ın mezarını bulduğunu iddia etti.

Cengiz Han’ın mezarını buldu!
11.02.2016
0
A+
A-

 

CENGIZ1

İngiliz araştırmacı gazeteci Robin Ackroyd Moğolistan‘da yaptığı çalışmalar sonucunda asırlardır kayıp olan Cengiz Han‘ın mezarını bulduğunu iddia etti.

Robin Ackroyd.

Robin Ackroyd.

DAĞIN TEPESİNE GÖMMÜŞLER

Akroyd’un yeni çıkan “Genghis: Sacred Tomb, Secret Treasure” (Cengiz Han’ın Kutsal Türbesi ve Gizli Hazine) adlı kitabında yer alan yazılarda birbirinden ilginç bilgiler yer almakta. Gazetecinin günlerce Moğolistan‘da araştırma yaptığını ve yerel Moğol halkıyla birlikte yaşadığına dikkat çekilen kitapta,Cengiz Han‘ın mezarının Kuzey Moğolistan bölgesinde yüksek bir dağda bulunduğu bilgisine yer verilirken, aynı zamanda Cengiz Han ile birlikte torununun da mezarının aynı yerde olduğuna dikkat çekiliyor. Kitapta Cengiz Han‘ın Çin‘de öldüğü ancak buraya defnedilmediği bilgisi yer alırken; Moğol Hükümdarının, askerleri tarafından ülkesine getirildiği ve bir dağın tepesine defnedildiği yer alıyor.

CESEDİN KİMSENİN BULAMAYACAĞI BİR YERE GÖMÜLDÜĞÜ SÖYLENİYOR

Mezarın bir dağın tepesinde yer almasının Moğol geleneklerine göre de uygun olduğuna dikkat çeken gazeteci Robin Ackroyd, Moğol geleneklerine göre ölen soylu birinin gökyüzüne daha yakın olabilmesi için yüksek yerlere defnedildiğine vurgu yapıyor. Cengiz Han‘ın ölümünün üzerinden asırlar geçmesine rağmen halen nerede olduğu bilinmiyor. 1227 yılında 65 yaşında öldüğüne inanılan Cengiz Han‘ın cesedi, hiç kimsenin bulamayacağı bir yere gömüldüğü ifade ediliyor.

DEFİN İŞLEMİNİ YAPAN 2 BİN ASKER KILIÇTAN GEÇİRİLDİ

Rivayetlere göre Cengiz Han, değerli eşyalarıyla birlikte gömüldükten sonra binlerce at, gömüldüğü yerde şaha kaldırılıp mezarının bilinmemesi için yeri çiğnendi. Daha sonra defin işlemini yapan 2000 asker, mezarın yakınında bulunan başka bir askeri birlik tarafından kılıçtan geçirildi. Böylelikle değerli eşyalarıyla birlikte gömülen Moğol liderinin mezarını kimse bugüne kadar bulamadı.

Öte yandan, Çinli arkeologlar, daha önce yaptıkları açıklamada Moğol hükümdarı Cengiz Han‘ın gerçek mezarının Çin‘in Sincan-Uygur özerk bölgesinde Qinghe’de yapay kanalla birbirine bağlanan iki gölün yanında olduğunu açıklamışlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.