kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
STERLIN
40,9501
BITCOIN
$70.454
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Cizre ve Sur için Londra’da büyük eylem (Video-Foto)

06.03.2016
0
A+
A-

[youtube]https://youtu.be/fk715nBQPbU[/youtube]

 

‘Kürtlere yönelik saldırılara son ver, sessizliği kır’ sloganı ile bir araya gelen 2 binden fazla eylemci AKP Hükümeti’nin Sur ve Cizre başta olmak üzere bölgede uyguladığı baskıyı ve siyaseti protesto etti.

Kurdistan National Congress ve Londra Kürt Dayanışması çağrısıyla bir araya gelen onlarca kurum ve gönüllü aktivist tarafından günlerdir yürütülen çalışmalar sonucunda 6 Mart Pazar günü gerçekleşen eyleme büyük bir katılım sağlandı. 2 binden fazla kişinin katıldığı eylemin başlangıç noktası İngiltere Resmi Televizyon Kanalı BBC’nin önü oldu. Kürt ve Türkler başta olmak üzere onlarca farklı etnik kökenden oluşan savaş karşıtı göstericiler Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Bölgelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere, İngiltere’nin de aralarında bulunduğu barışı ve demokrasiyi savunan Batılı Devletlerin uygulanan politikalar karşısındaki sessizliklerini protesto etti. BBC Televizyonu önünde saat 12.00’den itibaren toplanmaya başlayan protestocular farklı platformların savaş karşıtı açıklamalarını dinledikten sonra eylemin varış noktası olan saat 13.00’de Trafalgar Meydanına doğru harekete geçti. Yolu tek yönlü olarak trafiği kapatan binlerce eylemci açtıkları pankartlar ve sloganlar ile yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen eylemi terk etmeyen göstericiler Trafalgar Meydanında Yeşiller Partisi Başkanı Natalie Bennett’in de katıldığı eylemde yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Binlerce kişinin katıldığı eyleme destek veren dernek ve örgüler şöyle: Peace in Kurdistan Campaign, Campacc, Kurdistan National Congress (KNK), Day Mer, Türk Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi, GIK-DER/RWCA, Göçmen İşçiler Derneği, National Union of Teachers (NUT), Public and Commercial Services Union (PCS), National Union of Rail, Maritime and Transport Workers Union (RMT), Transport Salaried Staffs’ Association (TSSA), Trade Union Congress – International Section, Greater London Association of Trade Union Councils, Trade Unionist and Socialist Coalition (TUSC), National Shop Stewards Network, Unite Housing Branch, Unison Islington, Stop the War Coalition, People’s Assembly, Socialist Workers Party, Socialist Resistance, Plan C, Revolutionary Communist Group, Left Unity, Green Party, Kürt Halk Meclisi, Kurdish Community Centre, Halkevi, Roj Women’s Assembly, Kurdish Students Union, Alliance for Workers Liberty (AWL), Anti-Fascist Network (AFN), National Campaign Against Fees and Cuts (NCAFC), Party of Free Life of Kurdistan (PJAK), Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Tohum Kültür Merkezi, Türk Eğitim Birliği, Britanya Alevi Federasyonu, Cemevi, Kaşanlılar Dayanışma Derneği, Tilkililer.

AMACIMIZ SESSİZLİĞİ KIRMAK

Eylem öncesi bir açıklama yapan hazırlık komitesi, AKP Hükümetinin son dönemlerde Cizre ve Sur başta olmak üzere birçok şehirde uyguladığı sokağa çıkma yasakları ve saldırıların son dönemde çok yüksek korkutucu düzeye geldiğini ve yüzlerce sivil insanın katledildiği ifade etti. Yaşanan saldırılar karşısında batı medyasının suskun kaldığı ifade edilirken İngiltere’nin de yaşananlar karşısında sessizliğini koruduğunun altı çizildi. Amaçlarının İngiltere genelinde AKP Hükümetinin saldırılarına dikkat çekmek ve uluslararası alanda Kürtlerle dayanışmayı göstermek olduğu ifade edilen komite, ilk defa böylesi geniş katılımlı bir eylem olacağını belirtmişti.

Cizre ve Sur için Londra’da büyük eylem – Foto Galeri

DSC_7142

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.