kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
STERLIN
40,8995
BITCOIN
$70.651
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

21 aylık Liya, hayata tutunabilmek için kök hücre bekliyor

21 aylık Liya, hayata tutunabilmek için kök hücre bekliyor
14.07.2020
0
A+
A-

Akut Miyeloid Lösemi teşhisi konulan ve bir an önce uygun donördan kök hücre nakli bekleyen Liya bebek için bir umut olabilirsiniz.

Londra’da yaşama tutunmaya çalışan 21 aylık Liya bebek için uluslararası bir dayanışma başlatıldı. Great Ormond Street Childrens Hospital’da tedavi gören Liya’nın iyileşebilmesi için kısa sürede kök hücre nakli olması gerekiyor.

Liya’nın rahatsızlığı hakkında konuşan anne Hatice Gümüşöz, ilk olarak kızının şubat ayında yürüyüşünün değişmeye başladığını ve teninde solukluk görüldüğünü anlattı.

Doktora götürdüklerini ancak bir şeyden şüphelenilmediği için eve geri gönderildiklerini söyleyen Gümüşöz, yaklaşık 2 hafta sonra Liya’nın yere düştüğünü, acile götürdüklerini ancak yine bir şey bulunulamadığını ifade etti.

“AYAKLARININ ÜSTÜNE BASAMIYORDU”

Nisan başında Liya’nın uykusunda ağlayarak uyandığını ve hiçbir şekilde yere basamadığını vurgulayan anne Gümüşöz, “Yine acile gittik ve Liya 6 saat sonra hala ayakları üzerine basamadığı için röntgen çekip kan testi yaptılar. Bir şeyden şüphelendiklerini söylediler ve hastaneye yatırmak istediler. Sonra da kötü haberi aldık.” dedi.

“LÜTFEN YARDIM EDIN, HASTALARA UMUT OLUN”

Kendilerine Liya’nın yüzde 60 yaşama şansı olduğunun söylendiğini ve kök hücre nakli olmazsa bu oranın çok daha düşeceğini aktaran anne, “Liya yüksek risk grubunda ve kesinlikle kök hücre nakli olması gerekiyor. Biz sizden yardım istiyoruz. Türkiye’de Kızılay’a gidip kan verebilirsiniz. İngiltere’de ise DKMS adlı kuruluş bu tür faaliyetlerde bulunuyor. Lütfen yardım edin. Sadece Liya’ya değil, onun gibi hastalara umut olun.” diye konuştu.

“TÜM DÜNYA BAŞIMIZA YIKILDI”

Baba Ufuk Gümüşöz de “Liya bizim tek kızımı, hayatımızın anlamı. Liya müzik dinlemeye seven, bebek dilinde eşlik etmeyi seven sevgi pıtırcığımız. Fakat 14 Nisan’da kızımıza AML teşhisi kondu ve tüm dünya başımıza yıkıldı.” ifadesini kullandı.

Kök hücre bağışçısı olunması için çağrıda bulunan Gümüşöz, sürenin her geçen gün azaldığını belirtti.

www.dkms.org.uk/en/register-now adresini ziyaret edip ücretsiz kayıt olduktan sonra adresinize gönderilecek hücre örnek kitini talimatlara uyarak tamamlayıp, ücretsiz olarak postaya vermeniz yeterli.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.