kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
STERLIN
41,0275
BITCOIN
$70.376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sunay Akın Londra’da Çanakkale Hikayeleri ile esti

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Londra’da, Sunay Akın’ın Çanakkale Hikayeleri ile anıldı.

Sunay Akın Londra’da Çanakkale Hikayeleri ile esti
21.03.2016
0
A+
A-

DSC_0140

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Londra’da, Sunay Akın’ın Çanakkale Hikayeleri ile anıldı. Turkish Forum UK, Britanya Türk Kadınları Derneği ve Çanakkale’yi Anma Platformu tarafından düzenlenen gecede BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa ve T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç açılış konuşmaları ile geceyi başlatırken, aynı zamanda İstanbul’da aynı gün yaşanan bombalı saldırı da konuşmaların gündemindeydi. Geceye katılan isimler arasında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da vardı.

DSC_0126

Sunay Akın’ın tiyatrolu bir mizaçla hazırladığı konuşmasında Çanakkale Hikayeleri tarihin birbirinden farklı noktalarına dokundu. Tarihte savaşları ve politikaları “satranç oynama” benzetmesiyle anlatan Akın, dinleyicilerden sık sık alkış aldı. “En büyük güç bilgidir” diyerek devam ettiği konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin öncesi ve sonrasına dair birçok hikaye geceye çeşitlilik kattı.

Gece, konuşma sonrasında organizasyon tarafından düzenlenen akşam yemeği ile devam ederek son buldu.

DSC_0132

SUNAY AKIN KİMDİR?

Sunay Akın, 1962 Trabzon doğumludur. Çocukluk yıllarında çay tabaklarının içinde gördüğü Kız Kulesine 10 yaşında kavuşur. Ailesi, daha iyi eğitim imkanları olduğu için İstanbul’a yerleşir ve Sunay Akın İstanbul’la arkadaş olur, onu dinler, bizlere de anlatır sırlarını bu büyülü kentin.

Şairimiz, kağıt gemilerden emekli bir kaptan olarak yazmaya başladığı şiirlerini 1989’da ‘Makiler’ adıyla yayınladı ve ardından diğer şiir kitapları geldi. Düzyazıda da, ancak bir şairin yazabileceği konulara el attı. Bu alandaki eserlerinden bazıları İstanbul’un Nazım Planı, Kız Kulesi’ndeki Kızılderili, Önce Çocuklar ve Kadınlar, Kırdığımız Oyuncaklar, Tuncay Terzihanesi, Ay Hırsızı, Bir Çift Ayakkabı, Geyikli Park ve Hayal Kahramanları’dır. TRT-2, CNN Türk, TV 8, Star TV, Turkmax, Yaşam Radyo, Radyo Kent, Best FM ve Radyo Time’da yayınlanan birçok radyo ve televizyon programına imzasını atmıştır. Tek kişilik oyunuyla da yurt içi ve yurt dışında sayısız gösterileriyle geçmişten bugüne köprüler kurmakta ve “Bir milletin gerçek değerleri hisse senetleri değil, hissi senetleridir.” sözüyle de bu yolculuğuna devam etmektedir.

Bir şairin kurduğu ilk müze olan İstanbul Oyuncak Müzesi de Sunay Akın’ın en büyük düşü olarak İstanbul Göztepe’de 23 Nisan 2005 gününden bugüne ziyaretçileriyle buluşmaktadır.

DSC_0106

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.