kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
STERLIN
40,4055
BITCOIN
$66.385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Türk modacıdan, Suriyeli çocuklar yararına defile

İngiltere’de yaşayan ünlü Türk modacı Zeynep Kartal, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci çocuklar yararına Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda özel bir defile düzenledi.

Türk modacıdan, Suriyeli çocuklar yararına defile
29.04.2016
0
A+
A-

 

DEFILE

İngiltere’de yaşayan ünlü Türk modacı Zeynep Kartal, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci çocuklar yararına Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda özel bir defile düzenledi.

İngiltere‘de yaşayan ünlü Türk modacı Zeynep KartalTürkiye‘de yaşayan Suriyeli mülteci çocuklar yararına Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda özel bir defile düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç‘in ev sahipliğinde gerçekleşen defileye Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Müsteşar Orçun Başaran, modacı Zeynep Kartal‘ın yaşadığı Manchester kentinden çok sayıda ünlü isim ve futbolcu eşleri katıldı. Davetlilerin şıklıkları göz kamaştırdı.

Modacı Zeynep Kartal‘ın defilesinde tamamı siyah ve beyazdan oluşan 25 kostüm sergilendi. Siyah kostümler Suriyeli çocukların bugünkü koşullarını simgelerken beyaz renk ise umutlu geleceği temsil etti.

Defile öncesi bir konuşma yapan Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, böylesine bir etkinlikte yer almaktan ve misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Suriye‘nin mülteci krizinin başlangıcından bu yana Türkiye‘nin hiçbir ayrım yapmaksızın “açık kapı” politikası izlediğini hatırlattı.

BİLGİÇ: BÖYLE BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUM

Modacı Zeynep Kartal‘ın böyle bir hayır etkinliğine Büyükelçilik Rezidansı’nda ev sahipli yapmasını rica ettiğinde kendisinin de evinin kapılarını böyle bir amaca yönelik olarak açacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bilgiç, konuklara bu akşamki defilede ihtiyaç sahibi Suriyeli çocukların kucaklamaları ve onlarla dayanışma içerinde olduklarını göstermenin naçizane bir gayret olduğunu dile getirdi.

Bilgiç, modacı Zeynep Kartal‘ın sanatsal ve yaratıcı yaklaşımının yanısıra masum çocuklara yönelik şefkat duygusuyla da Türk kadınını en iyi şekilde temsil ettiğini ifade ederek Suriyeli çocukların yanısıra dünyadaki tüm çocukların daha iyi bir dünyaya kavuşması adına farkındalık yaratan bu hayır etkinliğinin düzenlenmesinde katkıları olanKartal‘a teşekkürlerini sundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun eşi Sare Davutoğlu‘nun defile daveti üzerine gönderdiği mesajı okuyan modacı Zeynep Kartal, Defilenen sonunda, özel olarak tasarladığı plaketleri defileye ev sahipliği yapan Büyükelçi Bilgiç ve defilenin sponsoru Şule Cooper olmak üzere defilede emeği geçenlere takdim etti.

KARTAL: BİR TANE ÜLKEMİZ VAR, ONA SAHİP ÇIKALIM

Defilenin ardından DHA‘ya konuşan Kartal, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir farkındalık yaratmak amacıyla kendi profesyonel olduğu bir alanda bir yardım etkinliği düzenlemek için yola çıktığını ve bu etkinliğin amacına ulaştığını belirterek benzer defileleri başka ülkelerde de yapmayı plandığını dile getirdi. Kartal “Ülkeme destek olmak istiyorum bizim bir tane ülkemiz var, ona sahip çıkalım” dedi

Kartal, defileye davet edilenlerden toplanan paranın Türkiye‘de kamplarda yaşayan Suriyeli çocuklar için kullanılmak üzere Kızılay‘a gönderildiğini de sözlerine ekledi. (DHA-Londra)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.