kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
STERLIN
40,6941
BITCOIN
$61.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra Gazete’nin de katılımıyla Parlamento’da azınlık hakları konuşuldu

Toplantıya katılan tek Türk ve Türkçe konuşan toplumları temsil eden Londra Gazete’nin yanı sıra The Voice, the African Voice, RedhotCurry ve The Voice gibi önemli medya kuruluşları da toplantıya katıldı.

Londra Gazete’nin de katılımıyla Parlamento’da azınlık hakları konuşuldu
30.04.2016
0
A+
A-
Toplantıda Türkçe konuşan toplumu Londra gazete adına arkadaşımız Onur Uz (sağ başta) temsil etti.

Toplantıda Türkçe konuşan toplumu, Londra Gazete’den arkadaşımız Onur Uz  temsil etti.

 

İngiliz Parlamentosu’ndan İş, Yenilik ve Yetenek gücü departmanı (The Department of Business, Innovation and Skills) Londra çapında birbirinden önemli organizasyonlardan davet ettiği temsilcilerle İngiltere’de Siyah ve Azınlık Etnik gruplardan (BME) gelen çalışanlara yönelik bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan tek Türk ve Türkçe konuşan toplumları temsil eden Londra Gazete’nin yanı sıra The Voice, the African Voice, RedhotCurry ve The Voice gibi önemli medya kuruluşları da toplantıya katıldı.

28 Nisan 2016’da Parlamento’nun “the House of Lord” kamarasında gerçekleşen toplantı, Baroness Mcgregor Smith tarafından düzenlendi. Barones Smith, toplantının başlangıcında odadaki kültürel temsilciliğin ne kadar kıymetli olduğunu ve bunun BME arka planından gelen kişilerin Birleşik Krallık ‘ta daha adil bir iş bulma sistemi için atılan altın bir adım olduğunu belirtti. Resmi kaynaklardan da yayınlandığı gibi, Birleşik Krallık ’ta bugün, 2010’den beri BME kişilerin iş sahibi olma imkanı 23% arttı – ancak bu durum iş dünyasında Trade Union Congress’in son raporuna göre, hala azınlıkların beyaz ırka göre iş bulma ihtimallerinin çok az olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Toplantıda anonim CV’lerin ön plana konulmasından sosyal medyaya daha çok yönelme gibi birçok konu tartışıldı.

Londra Gazete haber merkezinden Onur Uz’un katıldığı toplantıda, Türk ve Türkçe konuşan toplumların İngiltere’de sosyal ortama daha güçlüce kazandırılması ve kültürel dokuyu bozmadan özellikle genç kuşağın meslekler, iş alanları ve İngiliz iş marketi hakkında daha çok bilgilendirilmesine dair öneriler sunulurken, taslak projeler de gerçekleştirildi.

Barones McGregor ile yaptığımız ufak sohbette, kendisinin özellikle çocukken yaşadığı ayrımcılık ve bunun üzerine artık daha fazla genç nesildeki yetenek kaybının harcanmaması için çalışıldığını belirtirken, komitenin ilerleyen safhalarda yeniden toplanabileceğinin sinyallerini verdi.

Toplantı sonucu alınacak karar ve maddeler, yakında belirlenecek bir tarihte hükumete bir taslak olarak sunulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.