kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

BAF ‘1 Mayıs Mücadelesini’ selamladı

1 Mayıs’ı kutlayan Britanya Alevi Federasyonu, “Bugüne kadar 1 Mayıs mücadelesinde bedel ödeyen tüm Canları saygı ve sevgi ile anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BAF ‘1 Mayıs Mücadelesini’ selamladı
03.05.2016
0
A+
A-

israfil-erbil-portre-1

“İnsan emeğinin burjuvaziye hiç pahasına peşkeş çekildiği bu zaman diliminde, emekçilerin 1 Mayıs mücadelesini, heyecanını ve umutlarını selamlıyoruz.” sözleri ile başlayan bir yazılı açıklama ile 1 Mayıs’ı kutlayan Britanya Alevi Federasyonu, “Bugüne kadar 1 Mayıs mücadelesinde bedel ödeyen tüm Canları saygı ve sevgi ile anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BAF merkezinden yapılan yazı açıklama şöyle: “1 Mayıs mücadelesi ve heyecanı devam ettiği sürece işçiler, emekçiler umutsuz kalmayacak ve haklarını almak için direnişini yükseltecektir. Kendi ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde İş güvenliği, fazla mesai, düşük ücret, mağduru olan işçiler ve emekçiler var. Emeklerinin sermaye ye kurban edildiği ve bunun bedelini ya hayatları ya da sağlıkları ile ödeyen tüm insanların mücadelesi bizimde mücadelemizdir. Biz Aleviler de, emek ve hak mücadelesi veren tüm ezilenlerin içinde ve yanındayız. Emperyalist düzenin iktidarlarında ezilen sınıflar, inançlar ve uluslar hep aynı kaderi paylaşmaktadır. Bu nedenle 1 Mayıs tüm ezilenlerin umudu ve mücadelesinin de adıdır. Türkiye de geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve halen AKP’nin korkulu rüyası olan ‘Gezi Direnişi’ bugüne kadar verilen 1 Mayıs ve tüm diğer direnişlerin sonucu hayat bulmuştur. Ülkemizde hak arayan insanların azaldığı düşünülen bir zamanda ortaya çıkmış olan bu direniş, aslında 1 mayıslarda hiç sönmemiş olan meşale’nin parlamasıdır. Bu nedenle ezilenlerin bir bütün olarak 1 Mayıs a sahiplenmesi, bu heyecanın sürekli büyütülmesi ve hakça bir düzenin kurulması hedeflenmelidir. Taksim meydanı emekçilerindir. Geri adım atmak bedel ödeyen canlara ihanet olur. Bu nedenle İstanbul 1 mayıs kutlamaları Taksim meydanında yapılmalıdır. Aleviler, sürekli hak ihlallerine uğratılmakta, inançları ve kültürleri yok sayılmakta, ekonomik olarak dışlanmaktadırlar. Kürt halkı, bugün yine tanklarla, roketlerle, ağır silahlarla katledilmekte, üretim alanları, evleri, iş yerleri  yok edilerek göçmen konumuna düşürülmekte, göç etmek zorunda kaldığı yerlerde ucuz iş gücü olarak sömürülmelerine devam edilmektedir. Emperyalistlerin çıkarları nedeni ile başlatılan savaş yüzünden ülkeleri yerle bir edilen yanı başımızdaki Suriye halkı, sığınmak zorunda bırakıldığı topraklarda da en ağır emek ve hak sömürüsüne maruz bırakılmıştır. Bu ve benzeri tüm politikalar halkların sermaye sahiplerine hizmet etmesi için egemenler tarafından köleleştirilmeleri anlamına gelmektedir. 1 Mayıs tüm ezilenlerin umududur! Yaşasın 1 Mayıs Mücadelemiz!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.