kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
STERLIN
40,5959
BITCOIN
$62.523
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da Eğitim Konsorsiyum’u dayanışma balosu

İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu 30 Nisan 2016 Cumartesi akşamı Enfield Decorium balo salonunda görkemli bir dayanışma gecesi düzenledi.

Londra’da Eğitim Konsorsiyum’u dayanışma balosu
03.05.2016
0
A+
A-

DSC_0789

İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu 30 Nisan 2016 Cumartesi akşamı Enfield Decorium balo salonunda görkemli bir dayanışma gecesi düzenledi. GCSE ve A Level sınavlarındaki Türkçe zaferinden sonra daha da anlamlanan baloda, hem eğlence hem de dayanışma sağlandı.

Konsorsiyum başkanı Kelami Dedezade’nin açılış konuşmasını yaptığı gecede, Dedezade “GCSE ve A level zaferi hepimizin başarısıdır, gençlerimizin asimile olmadan, hem bulundukları ortamın koşullarında ancak kültürel zenginliklerini de yaşatarak devam ettirebilecekleri bir gelecek umududur” dedi.

KKTC temsilcisi Oya Tuncalı’nın sonrasında yaptığı konuşmada, Tuncalı, kültürel zenginliğin devamının çocuklarımızdan ve onların alacağı eğitimden geçtiğini belirtirken, gecenin organizatörlerine teşekkür etti. Gecenin devamında okul başkanlarına ödüller ve plaketler verilirken, özel teşekkür programında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özyiğit’e de teşekkür plaketi verildi.

Geceye, Enfield belediyesinden Konservatif parti üyesi David Burrowes da katılarak, hislerini açıkladığı konuşmasında “Bugün burada olmak, sizler tarafından davet edilmiş olmak ve özellikle GCSE ve A Level sınavlarından gelen güzel haberlerden tam bir hafta sonra bunu da kutlayabilmek çok güzel ve özel.” Dedi.

Gecenin en güzel sürprizlerinden biri de, merhum Dr. Tözün İsa’nın isminin Konsorsiyum öncülüğünde kurulacak bir sonraki okulun adına verileceği anonsuydu. Bunun üzerine salonda büyük alkış ve duygu seli yaşandı.

Gece, okul öğrencilerinin sergilediği halk oyunları ve ardından Cem Kafkas’ın gönül ferahlatıcı sesiyle yeniden canlanan Türk Sanat Müziği şöleniyle devam ederek son buldu.

FOTO GALERİ – Londra’da Eğitim Konsorsiyum’u dayanışma balosu

DSC_0850

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.